Puikkopyörteessä ovat syksyn aikana puikot kyllä työskennelleet, mutta koska on ollut niin vähän kunnollista käsityöaikaa, tuloksena on ollut joukko aivottomia neuleita. (Jos joku lukija ei tunne neuletermejä niin tässä selitys: aivoton neule on yksinkertainen työ, jonka neulominen on mahdollista samaan aikaan kun pää työskentelee jokin muun asian parissa.) Valmiita töitä pääsi kertymään joltinenkin pino, mutta päättely viivästyi ja viivästyi... Nyt olen ollut flunssainen ja väsynyt ja koska en jaksanut aloittaa uutta työtä, innostuin viikonloppuna päättelemään kaikki odottamassa olleet työt telkkaria katsellessa.

Kuvassa eivät ole ihan kaikki syksyn tuotokset, sillä ainakin yhdet sukat ovat jo jollakulla käytössä ja yksi huivi on päätynyt lahjaksi. Tehtynä on siis perussukkia, peruslapaset, peruspipo, pari Hitchhiker-huivia, TGV-huivi sekä virkattuja kasseja.

 

Tein myös miehelle villapaidan talveksi ohuehko ulkoilutakin alla pidettäväksi. Tähän käytin melkein pelkästään jämälankoja, mutta harmittavasti vaaleat langat loppuivat kesken ja jouduin ostamaan 50 grammaa lisää, mikä jäi vähän kaivelemaan ;-). Mutta tähän työhön upposi siis merkittävä määrä jämälankojen pätkiä. Päättelemistäkin tosin riitti, eilen ompelin langanpäitä monen tunnin ajan. Nyt sitten vain pakkasia odottelemaan.

 

Lisäksi jo vähän aikaisemmin sain valmiiksi tennarisukat tyttärelle, joka rakastaa tennareita. Kivat ja helpot tehdä, mutta kengännauhojen pujottaminen oli aika työlästä.

Siinä siis neulekuulumiset. Nyt tekisin vähitellen mieli aloittaa jokin haastavampi työ, pitsejä tai palmikoita. Ostin itselleni lahjaksi pari viimeisintä suomalaista neulekirjaa, ja olen jo tehnyt vähän suunnitelmia (mm. salaisen ystäväni lähettämille langoille).