Olen vähän tyhmä, koska tätäkään en keksinyt ennen kuin neulontalistalla kerrottiin: tietysti Virossakin on nykyisin nettikirjakauppoja, ja tietysti niistäkin voi tilata ulkomaille. Tällaisia tuli sitten tänään postissa:

25920.jpg

 

Näiden lisäksi tuli painava kasa painavaa asiaa eli oman alani kirjallisuutta, mutta säästän teidät sen esittelemiseltä ;-).

Neulonta-aiheisia kirjoja ovat siis ensinnäkin Kirikindad I ja II, joiden vuoksi alun perin lähdin tilausta tekemään. Ja kyllä kannatti. Toinen toistaan ihanampia kansanomaisia kirjoneulelapasia värikuvin, ohjeet väripiirustuksin ja teksti viron lisäksi englanniksi. Kirjoneulemalleja on lisäksi pienessä Kindakirju-kirjasessa, joka on ulkoisesti vaatimattomampi (mustavalkoinen) ja yksikielinen mutta sisältää silti mallit selkeinä ruutupiirroksina.

25919.jpg

Neljäs kirja on vironnosta Maria Parry-Jonesin kirjasta The Knitting Stich Bible, johon en ole alkukielisenä lainkaan tutustunut. Vironnos oli edullinen verrattuna Suomen kirjahintoihin, ja mallineuleet on esitetty selkeinä kuvioina, joten kirjan käyttäminen ei välttämättä vaadi kovin suurta viron kielen taitoa.  Kirja sisältää yli 250 mallineuletta, joista monille varmasti löydän käyttöä erinäisissä projekteissa. On oikeiden ja nurjien silmukoiden muodostamia kuvioita (nyt iski sanasokeus enkä muista, onko niille olemassa jokin oma termi), on palmikoita, on pitsiä, ja lisäksi on myös kirjoneule- ja intarsiamalleja. Oikein hyvä ostos.

Yhteydenpito kirjakaupan kanssa toimi myös hyvin. Itse möhlin aluksi, koska en lukenut tilauksen jälkeen saamaani viestiä tarpeeksi hyvin enkä huomannut, että siihen olisi pitänyt lähettää kuittaus. Sen jälkeen kun kuittauksen lähetin ja maksoin laskun (nettipankissa), toimitus saapui nopeasti (vaikka posti jouluruuhka epäilemättä hidasti sen kulkua). Sähköpostissa kirjeenvaihto hoitui minun osaltani suomeksi (koska kirjoitan viroa hyvin kankeasti, vaikka lukeminen sujuukin), ja vastauksen sain englanniksi, joten asioinnin voi epäilemättä hoitaa englanniksi. Nettisivut tosin taitavat olla vain vironkieliset, ja tilausvahvistus tuli viroksi.

Mukavaa oli myös se, että nettisivuilta löytyi antikvariaattia ja sieltä sain pari sellaista oman alan kirjaa, joita ei muuten valikoimassa ollut.

Ja nyt kirjoja hiplaamaan. Kirjoissa on jotain samaa kuin langoissakin: niitä on kiva omistaa :-).