(Lopussa edittiä)

Terveisiä lukijoilleni aurinkoisesta Etelä-Virosta Tarton yliopistokaupungista! Aurinko paistaa ja luonto vihertää, joten mikäs täällä on ollessa :-). Olen työmatkalla mutta huomenna minulla on vapaapäivä, ja aion käyttää sen kaupungin kiertelyyn. Jospa vaihteeksi täyttäisin palattuani jonkin postauksen matkailukuvilla. Kaupungillakin olen jo ehtinyt vähän kierrellä ja olen löytänyt mm. aika monta kirjakauppaa. Käsityöaiheista kirjallisuutta näyttää olevan nykyisin viroksi tarjolla kunnioitettava määrä. Meillä olisi Suomessa paljon oppimista. Lankoja en vielä täällä erityisesti etsiskellyt, joskin Kaubamajan Liann Lõngad kävin kyllä pikaisesti katsomassa. Huomenna suuntaan Tarton torille, jonka laidalla kuulemani mukaan on jokin villapuoti. Tallinnassa taas ennen Tarttoon lähtemistäni kävin pikaisesti Sadamarketissa ja löysin kuin löysinkin liukuvärjätty vironvillaa, jota nyt sitten omistan monta vyyhteä.

Seuraava kysymys onkin: miten saan kaiken täältä ostamani kulkemaan takaisin Suomeen? Kyselee nimimerkki "Otinko mukaan liian pienen matkalaukun?"

/EDIT/ Sieltähän se villakauppa löytyi torilta. Tarton vanha avotori sijaitsee ihan keskustan tuntumassa, ja tämä villa- ja käsityöpuoti on toria kiertävässä puurakennuksessa. Pieni paikka mutta paljon ihania villoja, ja hinnat paljon halvemmat kuin esimerkiksi Sadamarketissa. Suosittelen kaikille, jotka sattuvat Tartossa käymään. Ja suosittelen Tarttoa matkakohteeksi muutenkin.