Nyt vasta muistin, että minullahan on joitain kuvia käsitöistäkin :-o. Matkalle lähtiessäni yövyin pääkaupunkiseudulla ystäväperheessä ja halusin viedä perheen tytöille jotain. Novitan neulomosta sain idean Palmasta tehtyihin röyhelöhuiveihin, ja sellaiset sitten tein. Todellakin helppotekoinen ja nopea malli, aikaa yhteen huiviin kului vain tunti! Junassa sitten tein vielä jäljelle jääneestä Palmasta ja pinkistä puuvillalangasta pienet pussit, joihn huivit saattoi pakata. (Kuvasin tekeleet junan penkillä ja näköjään epäonnistuin kuvaamisessa. Mutta koska en pääse huiveja enää uudelleenkaan kuvaamaan, saavat nämä kuvat nyt kelvata. Eivätkä ne varmaan tänne verkkoon pienennettyinä näytäkään yhtä pahoilta kuin isoina kuvina omassa kuvaruudussa.)

1519816.jpg

1519814.jpg

 

Muutoin matkaneulominen kuluikin Falco-nimisen huivin merkeissä. Sia juuri ennen matkalle lähtöäni etsiskeli tälle huivilleen koeneulojia. Ihastuin mallineuleeseen ja sainkin sitten mallin Sialta sähköpostiin. Junassa menomatkalla aloittelin ja jatkoin viikon aikan Virossa. Tällä viikolla huivi on edennyt hitaammin, mutta loppua kohti olen sentään menossa. Lankana on Johanneksen pellavan villapellava, joka ehkäpä ohuinta lankaa mistä koskaan haluan huiveja tehdä. Olen aika vakaasti tullut siihen tulokseen, että liian ohuet langat eivät ole minun juttuni. Mutta huivisti lisää myöhemmin, tässä vain kuva ihan sen alkutaipaleelta:

1519813.jpg

 

Tuosta ei vielä kyllä näe, millaiseksi kuvio lopulta aukeaa. Tällä kertaa odotan pingottamista innoissani, jotta huivi aikanaan pääsisi kunnolla oikeuksiinsa.