Tähän aikaan vuodesta alkaa työrintamalla olla takki ihan tyhjä, ja niinpä olen antanut itselleni käsityöterapiaa joululahjojen muodossa. Edelleenkin olen käyttänyt vanhojen varastojen lankoja, joten olen ollut oikein kiltti tyttö. Ehkä sallinkin sitten itseni ostaa ensi vuoden puolella jotain kivoja lankoja johonkin projektiin, ehkäpä Sylviin, joka on väriä myöten kuin minulle tehty.

Pukin pajalta on siis taas valmistunut yhtä ja toista, esimerkiksi tällaisia pörröhuiveja (Tango Fania ja jotain puuvilla-villasekoitetta):

2145211.jpg

 

Tai pörröliina, jossa on edellä mainittujen lisäksi SandnesGarn Funnya. Tämä meni tyttären luokan myyjäisiin.

2145195.jpg

 

Huovutetut heijastimet. Nämä on huovutettu hahtuvasta, jonka koirani taannoin repivät kiekolta muusiksi. Tulipa sillekin käyttöä. Sulloin hahtuvamytyt piparimuotin sisään ja huovutin neulalla paksuksi levyksi, ja sen jälkeen viimeistelin märkähuovutuksena. Hyvä tuli.

2145205.jpg

 

Sukat Step-langasta. Ensimmäinen keräni tätä lankaa. Ihan mukavaa neulottavaa mutta ei mitenkään erityisen sykäyttävää. Nämä menevät yhdelle kummitytölle ja hänen sisarelleen.

2145199.jpg

 

Virolaisista hahtuvista virkattu kori, nelinkertaisena useaa eri väriä. Tässä ensin käsittelemättömänä:

2145219.jpg

 

Kori kävi kahdesti 60 asteen pesussa, ennen kuin se huopui edes osapuilleen niin kuin halusin. Samalla punainen väri kylläkin sitten haalistui, mutta oranssikin on ihan kiva väri.

2145222.jpg

 

Sitten villamekot pienimmälle kummitytölle ja hänen kaksoissiskolleen. Lankana vanha tummanpunainen merinoinen Wool ja kaupasta ostettu nykyinen punainen (merinoton) Wool. Lankojen välilä on valtavan suuri ero, tiedätte kyllä kumman hyväksi. Mekkojen malli on Little sister's dress, joka osui vastaani jostain blogista. Nerokkaan yksinkertainen ja kaunis mallli, sopiva työpaikkaneuleeksikin.

2145187.jpg

 

Ja sitten iski vielä kännykkäpussimania. Minulle käy joskus näin jämälankatöitten kanssa: en malta lopettaa, koska on niin kivaa tehdä aina uusi ja uusi, koska jokainen on erilainen. Ja samalla oudot pörrölangat ja jämäkerät hupenevat mukavasti. Nämä pussukat lähtivät nekin tyttären luokan joulumyyjäisiin.

2145190.jpg

 

Tässä pussit vielä eriteltyinä:

2145192.jpg

 

Vähitellen pukin paja nyt hiljenee, enää on yhden kummitytön lahja tekemättä (kummityttöjä minulla on kaikkiaan kolme). Ehkä sitten malttaisin tehdä jotain itselleni. Olen ehkä sen tarpeessakin.