Joululomalla olen ehtinyt vihdoin keskittyä käsitöihin, mikä onkin parasta rentoutumista. Joulun väreiksi osuivat tänä vuonna oranssi ja ruskea, pitkälti salaisen neuleystäväni ansiosta. Ne ovatkin piristävää vaihtelua punaiseen, jota blogissani yleensä esiintyy :-).

Ruskeasta SNY:n lähettämästä Knit Picksin Gloss-langasta (merinovillaa ja silkkiä) syntyi Knittyn Annis, jonka malli osui vastaan Ravelryssä etsiessäni langalle sopivaa mallia. Ihastuin huivin erilaiseen muotoon ja päätin kokeilla. Malli osoittautui itse asiassa hyvin helpoksi, joskin nyppyjen neulominen vaati tietysti jonkin verran vaivannäköä. Lopputuloksesta tuli oikein kiva, mutta olen huomannut käytännössä, että kaareva huivi ei välttämättä ole kaulassa kaikkein käytännöllisin. Harkitsenkin nyt, että purkaisin huivin päättelykerroksen ja päättelisin silmukat löysemmin, niin että reunasta tulee suorempi. Täytyy vielä miettiä asiaa.

 

Sain myös valmiiksi sukat SNY:n lähettämästä Maijasta. Kun sain syksyllä nämä langat, mieleen tuli heti ajatus "peilikuvasukista" ja jonkinlaisesta lumihiutalekuviosta. Googlettaessani osui vastaan Ullan Norski-lapasten ohje, ja otin siitä käyttöön kirjoneulekuvion ja pystysuorat kirjoneuleraidat. Tällä tavoin syntyi kiva sukkapari, josta en ole varma raskinko ottaa sitä käyttöön koirankarvoja vilisevälle lattiallemme...

 

Lisäksi olen viimeistellyt ponchon, joka minulla oli töissä aivottomana neuleena. Siinä lankana on Esiton oranssi lenkkimohair, jota ostin pari vuotta sitten. Olen yrittänyt tehdä siitä kaikenlaista, mutta jostain syystä en vain saa itseäni tykkäämään ohuen langan neulomisesti ylisuurilla puikoilla. Siksi päätin ottaa langalle kaveriksi oranssia Floricaa. Neuloin sileällä neuleella kaksi palaa, yhdistin ne toisiinsa ja virkkasin sitten kaula-aukkoon ja helmaan pari kerrosta, ja lopuksi vielä hapsut. Hyvin simppeli työ, mutta varmasti toimii viileässä työhuoneessa hyvänä lämmikkeenä hartioilla. (Ja itselleni mentaalinen post-it-lappu: älä osta enempää lenkkimohairia...)