Takana on reissu Tampereelle. Tampereella oli kivaa, junissa ei ollut. Erityisesti kiskobussimatka Joensuusta Pieksämäelle tuntui ihmisten kiusaamiselta. Paikallisliikenteeseen suunniteltuja vaunuja ei saisi käyttää pitkän matkan liikenteessä, piste. Palautetta VR:lle lähtee kunhan jaksan. Tampereella kävin lauantaina shoppailemassa Tyttären kanssa. Koskikeskuksessa saimme kulumaan tovin jos toisenkin, emmekä sitten ehtineet ja jaksaneet muualle kuin Helmimereen. Kun lankaa ei saanut ostaa, piti löytää korvike, ja tällä kertaa ne olivat helmet... Kuvia ostoksista tulee ensi viikon mittaan. (Itse asiassa ostin kyllä kerän lankaa, mutta se ei tullut minulle itselleni vaan lahjoitin sen ja virkkuukoukun ystäväni tyttärelle, joka on nyt eskarilaisena kovasti kiinnostunut käsitöistä).

Tämän postauksen kuvitukseksi pari kuvaa pienistä laukkusista, jotka tein ystäväni tyttärille viemisiksi sinne Tampereelle. Ensimmäinen valmistui kaikella kunnialla, mutta toista tehdessäni minua kohtasi takaisku. Lähdin illalla kokoukseen ja unohdin hahtuvakiekon lattialle. Poissa ollessani oli Piri löytänyt hahtuvan. Voinette helposti kuvitella, mitä jää jäljelle, kun nuori koira kohtaa hahtuvan. Aivan oikein, kasa materiaalia märkähuovutukseen.

1264432.jpg

 

Mutta hätä ei lue lakia: koska vaaleanpunainen hahtuva loppui, jatkoin toisella hahtuvalla. Lopputulos ei ollut kovin kaunis, mutta päätin värjätä laukut pinkillä pesukonevärillä. Virkkasin niihin vielä koristeeksi Tango Fania ennen pesukonepyöritystä.

1264214.jpg

 

Panin laukut pyörimään värin kanssa 95 asteen ohjelmaan, sillä se oli ainoa riittävän kuuma ohjelma koneessamme. Lopputulos yllätti itsenikin. Näitä tuli todella söpöt. Kutistuivat kylläkin tosi pieniksi, mutta se ei haitannut, koska isoja eivät ole lahjansaajatkaan. Tango Fani kesti loistavat kuuman pesun, joten tämä ei varmaan jäänyt viimeiseksi kerraksi kuin koristelen huovutettavan työn Fanilla. (Väri muuten oli aika riittoisaa, sillä laukkujen lisäksi värjäsin samalla muutamia vanhoja huopajuttuja ja yli 20 vuotta sitten neulotun puuvillalankaisen paidan takakappaleen, jonka sitten värjäyksen jälkeen purin jälleen langaksi.)

1264365.jpg

 

Lopuksi vielä kuva Tyttärelle valmistuneista säärystimistä, joissa lankana on Novitan kampajalanka Sonja. Peruskamaa, ei mitään erityistä.

1264375.jpg

 

Ja terapeuteille vielä tiedoksi: alea iacta est. Hakemus lähti torstaina iltapäivällä. Peukkuja saa pitää.