Vaihtohuivini oli päässyt perille Riitulle, joten voin esitellä sen nyt täälläkin. Lankaan liittyy myös pieni tarina. Kesän alussa osui paikallisessa Kontissa tielleni kartiollinen lankaa, joka oli väriltään kaikkea muuta kuin minun värejäni: voimakkaan turkoosi. Mutta koska lanka näytti minusta pussin läpi pellavalta, ostin sen kuitenkin - ja jonkinlaiseksi pellavasekoitteeksi se sitten osoittautuikin, koska lanka oli hyvin kevyttä. Todellista tietoa langan laadusta minulla ei ole, eikä aavistustakaan sen alkuperästä. Se oli keritty vanhan ja aika huonokuntoisen pahvikartion ympärille, eikä mukana ollut mitään vyötettä tai alkuperätietoa. Ajattelin tehdä langasta joskus huivin, jonka valmiina värjäisin pesukoneessa mustaksi tai tummansiniseksi, mutta kohtalo päätti toisin. Huivivaihdon parini sattui toivomaan juuri turkoosia huivia! Tiina on aikamoinen näkijä arpomaan pareja... Niinpä parini sai sitten turkoosin huivin. Malliksi valitsin Ulla-lehden Roosan. Lanka oli epätasaista paksuudeltaan, joten yksinkertainen malli oli minusta siihen paras. Roosaa en myöskään ollut aikaisemmin neulonut, joten samalla tuli kokeiltua uudenlaista mallineulettakin. Lopuksi panin huiviin myös pitkät hapsut, ja mielestäni ne viimeistelevät huivin kokonaisuuden. Olen tähän huiviin itse tyytyväinen, ja Riitultakin sain jo kiitokset :-).

Tässä huivi tyttären esittelemänä (hänellä pituutta noin 140 cm ja rapiat päälle):

147306.jpg

 

Ja tässä pensaan esittelemänä:

147303.jpg

 

Ja sitten vielä lähikuvaa neulepinnasta:¨

147298.jpg

 

Samaan syssyyn vielä lisääkin huivikuvia, vaikkeivät nämä ole ollenkaan niin hienoja kuin tuo vaihtohuivi. Virkkaamalla valmistui jälleen pari huivia. Valkoinen on ohutta puuvillasekoitteen tapaista lankaa, kirpputorilöytöjä. Kuvissa huivi on levitettynä, mutta lähinnä olen ajatellut sitä kaulassa käytettäväksi syksyllä, kun villahuivit ovat vielä liian kuumia. Tätä huivia olen muuten virkannut julkisesti mm. oman alani tieteellisessä konferenssissa ;-).

147318.jpg

147309.jpg

147316.jpg

 

Ja sitten vielä yksi tavanomainen verkkohuivi, huutonetin langoista. Tämän halusin blogiin mukaan lähinnä sen värin vuoksi, pirteän oranssi kun on. Ihailen kovasti tuota väriä, mutta itse en sitä silti osaisi käyttää, ja pienenlainenkin tuo on, joten huivi menee varastoon odottamaan joulumyyjäiskautta.

147289.jpg

147292.jpg