Nyt vihdoin käsitöitäkin käsityöblogiin...

Ensinnäkin vaihtohuivini saapui, kiitoksia Mippe! Kaunis luonnonvalkoinen ja ihanan pehmoinen huivi vaikka kaulaan kiedottavaksi, ja pienen kokonsa ansiosta saattaa olla jopa käyttökelpoinen päähuivinakin (itse en koko kesänä saanut aikomuksistani huolimatta neulottua yhtään päähän käyvää huivia). Tässä huivi mustan ison sateenvarjon päällä. Malli taitaa olla Kellokukka?

176385.jpg

 

Itsekin sain jotain valmista aikaan. SNY:n lähettämä Silkegarn-kerä alkoi haluta kämmekkäiksi, ja sellaiset siitä tulivatkin. Pieni nöttönen jäi jäljelle, ja toinen kerä on vielä koskematon (siitä tulee ehkä jonkinlainen kapea huivi). Kämmekkäät tein soveltaen Ullan Palmikkaiden ohjeella, ja vaikka neuloin nro 4 puikoilla, ohjeella tuli minun käteeni käypäinen koko. Palmikkoja en jaksanut jatkaa ranneresorin jälkeen, ja tein kämmenosasta lyhyemmän kuin ohjeessa, sillä nämä kämmekkäät on tarkoitettu ranteiden lämmikkeiksi sisätiloissa (työhuoneen ilmanstoinnin aiheuttamassa vedossa). Lanka oli jännittävää neulottavaa, jotenkin vähän nahkean tuntuista. Kädessä ovat hyvin mukavat. Kuvissa kämmekkäät esittäytyvät niissä ympäristöissä ja toimissa, joissa ne tulevat talven aikana olemaan käytössä.

176383.jpg

176382.jpg

 

Kuriositeettina mainittakoon, että oli muuten elämäni ensimmäinen peukalokiilallinen peukalo :-o. Jotenkin olen onnistunut välttämään niitä tähän asti.