Syksy on mennyt niin kovasti työn merkeissä, että ei ole tullut blogiakaan päivitettyä. On siis jo aika esittää pikapäivitys, josta näkee millaista on ollut käsityörintamalla. Mitään suurempia töitä ei ole nyt valmistunut, mutta monenmoista pientä kyllä. Olen pääasiassa tuhonnut kaapista löytyneitä lankoja, ja esimerkiksi vaaleanpunaisesta Nalle Colorista on valmistunut joukko pienten tyttöjen sukkia. Punaisesta Nalle Colorista taas tein itselleni säärystimet talven varalle (siltä varalta että talvi joskus vielä tulee). Lisäksi kuvassa ovat raidalliset kämmekkään tapaiset Fabelista.

2055240.jpg


Joensuun käsityömessuilla en tehnyt kovin paljon lankahankintoja, ja sieltä ostetut langat ovat jo ehtineet muuntua valmiiseen muotoon. Yllä mainitusta Fabelista syntyivät sukat ja Noro-kerästä pipo. Niitä esittelee tässä Tytär, mutta oikeasti olen kyllä ajatellut ne itsekkäästi omaan käyttööni...

2055235.jpg


Lisäksi kävin muutaman viikonloppuna huovuttamassa, ja olen huovuttanut myös kotona. Enimmäkseen olen tehnyt pieniä juttuja, esimerkiksi joulusydämiä, mutta niiden lisäksi tein "vuodenaikataulut". Nämä pitäisi vielä leikata oikeaan muotoon ja väsätä jonkinmoiset kehykset. Voi hyvin arvata, että tämä työvaihe siirtyy hamaan tulevaisuuteen...

2055233.jpg

Huovutuksessa tein myös kokeiluja. Äitini lähetti minulle espanjanvesikoiran karvoja, ja kas kummaa, nehän osoittautuivat huopuvaksi materiaaliksi. Mielenkiintoisesti tuo karva on villaa karkeampaa, joten jos sitä panee työhön villan alle, mustat haituvat (kyseessä on musta espanjanvesikoira) nousevat vanutusvaiheessa pinnalle ja tuovat työhön hauskan efektin. Karvaa on minulla vielä jäljellä iso pussillinen. Koska epäilen, että se ei ole oikein hyvää kerhättäväksi, saattaa siitä tulla vielä monta huovutustyötä.

2055224.jpg

Hauskaa noissa koirankarvatöissä on myös se, että koska kyseessä on koira ja vieläpä tuttu koirakaveri, ovat meidän koirat olleet erittäin kiinnostuneita juuri näistä huopatöistä. Kuvassakin Vilkku nuuskuttaa tuttuja tuoksuja.

Huomenna lähden kehruukurssille. Olin kehruuopissa jo kevättalvella käsityöterapeuttien kanssa, mutta sen jälkeen ovat alkuaankin hyvin vähäiset taitoni ruostuneet. Niinpä otan värttinäni ja villani ja lähden uudelleen opettelemaan. Kurssi pidetään naapurikylä kylätalolla, joten tuen samalla syrjäseudun kansalaisopistotoimintaa. Meiltä sinne tulee matkaa saman verran kuin Joensuuhunkin.