Kiitokset kaikille onnitteluista - sekä omasta että blogini puolesta ;-). Arvontaan voi vielä osallistua jättämällä kommentteja, sillä arvonta on vasta ensi viikonloppuna. Joku kysyi juhlan aihetta: minusta tulee filosofian tohtori. Tutkinnon saan vasta reilun kuukauden päästä, joten vielä minua ei voi tituleerata tohtoriksi.

Sitten käsityöaiheeseen. Olipa kerran kaksi kerää rumaa itseraidoittuvaa sukkalankaa, jotka eräs käsityönharrastaja osti kokeillakseen, millaista on neuloa sukkia rumasta itseraidoittuvasta sukkalangasta. Kerällä lanka näytti siedettävältä, mutta kun se alkoi muuntua sukan varreksi, alkoi neulojaa puistattaa niin paljon, ettei hän tajunnut edes valokuvata surkeaa sukanalkua ennen kuin purki sen alkutekijöihinsä.

Seuraavaksi käsityönharrastaja päätti, että olkoon vaikka kuinka sukkalankaa, langasta voi tehdä muutakin kuin sukkia. Ja mitäs muuta hän olisi tehnyt kuin kaivanut esiin virkkuukoukun ja ryhtynyt tekemään verkkohuivia. Koska ruma itseraidoittuva sukkalanka on rumaa virkattunakin, hän päätti ottaa langalle kaverin. Kaapista löytyi ohutta virolaista villalankaa, väriltään kauniin kellertävää. Kun sitä virkkasi ruman sukkalangan kanssa, oli tuloksena kaunis kellankirjava huivi.

Koska virolainen lanka oli käsittelemätöntä ja karheaa, harrastaja päätti pestä huivin ennen käyttöä huuhteluaineella terästetyssä vedessä. Ja kuinkas sitten kävikään: huivi päätti venähtää pesussa liian suureksi. Silloin käsityönharrastaja sai voittamattoman kuningasidean: virolainen lanka tietysti huopuu, joten huivia voisi varovasti huovuttaa pienemmäksi. Idea tuntui niin hyvältä, että huivi oli pesukoneessa ennen kuin siitäkään ehdittiin ottaa valokuvaa.

Loput arvaattekin. Virolainen lanka oli todellakin huopuvaa, ja nyt käsityönharrastajalla on pieni liinankoppura... Ihan kaunis kylläkin, mutta huivina käyttökelvoton.

534321.jpg

 

Mutta jokainen epäonnistunut työhän on vain haaste mielikuvitukselle. Tämä työ odottelee nyt työhuoneessani inspiraatiota. Ehkä siitä tulee jonkinlainen lähtökohta seinätekstiilille - tai jotain.