Tammikuu on rientänyt kohti loppuaan ja kiire on ollut yhtä tajutonta kuin ennenkin. Mutta onneksi käsityöt pitävät mielenvirkeyttä yllä. Tässä on pikaisena raporttina tammikuun aikaansaannoksia. Operaatio langantuhoaminen on edistynyt varsin hyvin. Kaikki nämä on tehty kaappilangoista, ja uusia en ole ostanut (tosin olenkin kiertänyt kaupoissa lankahyllyt kaukaa - silloin harvoin kun ylipäätään olen kauppaan ehtinyt). Kohta alkaakin hamsterikuu, ja ainakin sen ajan jatkuu tämä dieetti. Hamsterikisassa tuskin pystyn puolustamaan viimevuotista mitalisijaani, koska työkiireet ovat kovemmat, mutta tärkeintähän on osanotto. Mutta nyt niihin käsitöihin.

Kolmiohuivi mintunvihreästä samettilangasta, huutonetin satoa. Neulottu niskasta alaspäin sileää neuletta, lopuksi pari reikäriviä ja virkattu nirkkokerros. Tämä ei ollut kivaa lankaa, ei väriltään eikä materiaaliltaan. Lanka oli kovaa ja minun oli mahdotonta neuloa siitä kaunista jälkeä. Huivi menköön kokeeksi myyjäisiin, katsotaan haluaako kukaan sen. Onneksi lanka meni kaikki tähän, joten sitä ei ole enää kiusanani.

367796.jpg

 

Toinen huivi, samoin huutonetistä ostettua samettilankaa. Tämä lanka on toista maata, ihanaa ja pehmeää. Sitä vain oli niin vähän, että tein vain kapean virkatun huivi. No, tietysti tähän meni lankaa vähemmän kuin arvelin... Ehkäpä teen lopuista koruja tai jotain muuta somistetta. Ja tämä huivi jää omaan käyttöön.

367799.jpg

 

Verkkohuivi (yllätys yllätys) huutonetistä ostetusta (yllätys yllätys) ohuesta langasta. Onkohan se bukleeta, kun toinen säie on kippuraisempi kuin toinen? Huivin olen aloittanut viime kesänä, mutta hapsut jäivät laittamatta. Nyt sitten virkkasin hapsujen sijasta röyhelöreunuksen, ja huivi on valmis myyjäisiin...

367809.jpg

 

Vanha kunnon verkkoponcho tyttärelle. Hän valitteli, ettei hänellä ole kuin vaaleanpunaisia ponchoja, joten tein punaisen. Katsotaan tuleeko tälle käyttöä.

367807.jpg

 

Lapasia lapsille. Havahduin siihen, että talvi tuli kuin tulikin. Tyttärelle viimeistelin Fiestasta tehdyt lapaset, sisään ompelin vuorin jonka otin risoiksi kuluneista kaupan lapasista. Pojalle sisälapaset rukkasiin Woolista. Peruskamaa siis.

367806.jpg

 

Ja sitten taas verkkohuivi. Erilaisia langanjämiä ja kultalankaa. Myyjäisiin.

367812.jpg

 

Sellaisin kuulumisin Puikkopyörteestä tällä kertaa. Näkemisiin!