Vihdoin valmistuu jotain hamsteritöitä täälläkin. Otinkin heti alkuun ison urakan ja päätin hankkiutua eroon joukosta erisävyisiä violetteja Seiskaveikkoja ja Jusseja (joista Jussin sävyt hakkasivat veikat mennen tullen). Samaan läjään otin vielä varastoista harmaata, vaaleanharmaata ja ruskeaa Floricaa. Puikot nro 5, mallineuleena sileä neule ja koko pusero pyörönä (hihat sukkapuikoilla ja lyhyellä pyöröllä), yläosa kaarrokkeena. Ja a vot, nyt se on valmis, ulkoiluvillapaita. Vajaat kaksi viikkoa meni aikaa eli aika hyvin, mikä oli ihan sen ansiota, että näin aivotonta neuletta voi neuloa töissä. Olen sikäli ylpeä, että näin iso neule valmistui häinkin nopeasti, ja siitä syystä myös, että osasin tehdä kaarrokkeen ihan itse (ihan pikkuisen vain piti purkaa välillä...). Kovin kaunis tämä ei kylläkään ole (tosin värit ovat luonnossa hitusen paremmat kuin kuvassa), ja koko on mallia todella väljä, mutta onpahan siinä kulutettu lankaakin. Keittiövaaka näytti 1050 g. Kunhan pakkaset lauhtuvat, niin kokeilen voiko tuota oikeasti käyttää ulkona. Alle mahtuu kyllä aluspuseroita vaikka useampiakin...

38339.jpg

 

Toinen valmistunut hamsteriteos on paljon vaatimattomampi: 200 g painava verkkohuivi (uuden Pirkan innoittamana) viininpunaisesta Dropsin Alpacasta ja tummanvioletista merinovillaisesta Woolista. Höyrytyksen jälkeen huivista tuli aika iso, niin että se käy vaikka hartiahuiviksikin, vaikka kaulassa pidettäväksti sitä alun perin aioin. Tämän huivin ei pitäisi kutittaa kaulaa kuten seiskaveljeksisnen huivi, jota olen nyt pakkasilla käyttänyt.

38332.jpg

Lopuksi pitkästä aikaa kuva blogipiskistä, joka vihdoin viimein juoksuajan ja pakkasen jälkeen on päässyt metsään juoksentelemaan. Pitkästä aikaa meillä oli kävelyllä myös kamera mukana, mutta oli liian kylmää kuvata kunnolla, ja tämä on paras otos minkä mies sai piskistä. Tänä talvena ei ole tullut muutenkaan valokuvattua juuri lainkaan, sillä töitten jälkeen on ollut pimeää, ja viikonloputkin ovat olleet hämäriä.

38333.jpg