Olin viime viikolla työmatkalla Virossa, ja matka oli monella tavoin antoisa. Käsitöiden suhteen matkan antia olivat muumat kerän Evillan "vironvillaa" sekä kolme kirjaa. Kirjakaupoissa ihastelin taas Viron käsityökirjatarjontaa: vironnettuina olisi olemassa vaikka minkälaisia kirjoja, joita ei ole lainkaan suomennettu! Tällä kertaa ostin kuitenkin vain kolme kirjaa, kaksi virolaista ja Nancy Bushin klassikon Knitted lace of Estonia.

 

Tapahtui myös niin, että matkakaverini päätti toteuttaa jonkin aikaa mielessä hautomansa aikeen ruveta elvyttämään (sic!) neuletaitojaan. Tarton torin pienestä villapuodista löytyi vyyhti kaunista villalankaa ja Kaubamajan lankakaupasta hienoakin hienommat glitter-puikot. Kotimatkalla alkoi syntyä villahuivi lämmittämään hartioita yli-ilmastoidussa työhuoneessa. Ja nyt kun tätä blogipostausta kirjoitan, huivi taitaa olla jo lähes valmis...

 

Konferenssimatkoilla voi siis olla arvaamattomia seurauksia, ainakin jos lähtee matkaan paatuneen neulojan kanssa. (Oma konferenssissa aloitettu neuleeni sen sijaan on vielä kesken, koska siitä loppui lanka.)