Blogilaiskuus on jatkunut edelleen... Sama pätee myös valokuvaamiseen. Ulkona ei huvita kuvata edes koiria, koska valoa ei ole koskaan riittävästi, ja käsitöiden kuvaaminen on sisällä tylsää, koska ilman luonnonvaloa ei minun taidoillani tule hyviä otoksia. Muutaman räpsäisyn kuitenkin nyt laukaisin, jotta tulee taas hiukan dokumentoitua syksyn töitäni.

Kävin kahtena viikonloppuna kerhuukurssilla. Minähän osallistuin jo viime keväänä eräiden käsityöterapeuttien tilaamalle kurssille ja opin siellä mitenkuten värttinällä kehräämisen alkeet. Sen jälkeen en olekaan värttinään koskenut, ja kun nyt oli kurssi naapurikylällä, päätin osallistua siihen jo ihan kannatuksen vuoksi. Lisämotivaattorina minulla olivat sisareni ja vanhempieni espanjanvesikoiran karvat... Kurssilla tyydyin harjoittelemaan värttinän käyttöä, sillä rukki tuntui aivan liian vaikealta tässä vaiheessa. Tulokset eivät olleet kovin loistokkaita, mutta syntyneen langan epätasaisuus selittyy kyllä osittain myös sillä, että yritin kehrätä villan seassa noita koirankarvoja. Espanjanvesikoiran karva on tähänastisen melko rajallisen kokemukseni mukaan kyllä miellyttävän tuntuista ja huopuu vesihuovutuksessa aika hyvin, mutta kehrättäväksi se on ongelmallinen. Karva on ensinnäkin melko lyhyttä, ja toiseksi se jää helposti möykyiksi, joten karstaaminen pitäisi jaksaa tehdä todella huolellisesti. Luulenpa että loput Mokka-koiran karvoista päätyvät märkähuovutuksen materiaaliksi. Lopuksi kokeilin kurssilla vielä pelkästä villasta kehräämistä ja itsekin hämmästyin, kun siitä rupesi tulemaan paikka paikoin ihan langan näköistä juttua :-o.

Tässä on vielä kuvat kahden viikonloppun aikaansaannoksistani. Eipä ole hurraamista määrässä eikä laadussa, mutta silti - nämä ovat ensimmäiset langat, jotka olen tehnyt alusta alkaen itse eli aloittanut raakavillan karstaamisesta. (Kevään kurssilla käytin valmista huovutusvillaa.) Siskoni koira on musta ja sekoitin sen kanssa mustan lampaan villaa, joten nuo langat eivät kuvassa kovin hyvin erotu (ehkäpä on parempi niin). Vaalea lanka on se jossa on pelkkää villaa.

2086889.jpg

2086888.jpg

 

Nyt pitäisi vain keksiä, mitä näistä tekisin... Ehdotuksia otetaan vastaan.

Lisäksi olen saanut neulottua Pojalle liivin. Se on omasta päästä tehty pyöreäkauluksinen perusliivi kaksinkertaisesta mustasta seiskaveikasta. Tämä on käyttövaate ja tarkoitettu ainoastaan pidettäväksi takin alla lämmikkeenä, joten siinä ei ole mitään turhia kikkailuja. Eikä siitä tietysti sisävalossa kuvattuna mitään erottuisi, vaikka jotain erikoista oliskin.

2086890.jpg