Joensuun neulojien kanssa hankimme kimpassa heijastinnauhaa Kauhavan Kangas-Aitasta, ja nyt olen pähkäillyt, mitä siitä voisi tehdä. Nauha on omalaatuista neulottavaa ja virkattavaa, eikä se ole oikein löytänyt käsissäni hahmoaan. Eilen ostetuista hopea- ja kultalangoista sain kuitenkin idean, ja tuloksena on virkattu heijastintähti. Yleisön (lue: neulojien pikkujoulun osallistujien) pyynnöstä tässä on peräti ohjekin. Huom! Ohje on hyvin huono, koska en ole koskaan ennen tehnyt virkkausohjetta, mutta toivottavasti siitä saa jonkinlaisen käsityksen tähden rakenteesta. Malli on hyvin yksinkertainen.

22600.jpg

Heijastintähti

Tarvikkeet: kapeaa heijastinnauhaa (tässä Kauhavan Kangas-Aitan 1,5 mm levyistä nauhaa), hopea- tai kultalankaa (tässä Anchor Arista -hopealankaa ja Marks & Kattensin Fiesta-kultalankaa), pienehkö virkkuukoukku (minulla vanha koukku, jossa lukee nro 1 ja joka menee puikkomittarissa läpi 3,25 mm reiästä).

1. kerros: kierrä langoista sormen ympärille lenkki ja virkkamalla siihen 12 kiinteää silmukkaa.

2. kerros: virkkaa yhteen 1. kerroksen kiinteään silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa, sitten 5 ketjusilmukkaa, hyppää yhden 1. kerroksen kiinteän silmukan yli ja virkkaa sitä seuraavaan taas 2 kiinteää silmukkaa ja sitten 5 ketjusilmukkaa jne. Kerroksen lopuksi työssä on 6 ketjusilmukkalenkkiä. Päätä piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

3. kerros: virkkaa ketjusilmukkakaareen 3 kiinteää silmukkaa, 2 ketjusilmukkaa ja 3 kiinteää silmukkaa. Toista tämä jokaiseen ketjusilmukkakaareen. Päätä piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

Ripustuslenkki: virkkaa 20 ketjusilmukkaa ja yhdistä piilosilmukalla tähden reunaan lenkiksi.