Keskeneräisten käsitöiden valmistumista odotellessani kuvasin vanhoja askartelutöitä. Kuten olen jo kertonutkin, yhdessä vaiheessa innostuin kovasti tekemään erilaisia töitä sanomalehtipaperista ja liisteristä (se oli sitä aikaa, jolloin en ollut vielä ruvennut neulomaan hullun lailla). Esimerkiksi tämän pyöreän kellon muutin lastenhuoneen aurinkokelloksi. Ensin tein foliosta rutistelemalla nuo "säteet" ja siten vain päälle sanomalehtisuikaleita kerros kerrallaan. Liisterin kanssa läträäminen on terapeuttista puuhaa, kun saa sotkea kädet oikein kunnolla :-). Lopuksi pintaan pari kerrosta maalia ja valmista tuli.

133408.jpg

 

Aurinkoaihe jatkui toisessakin kelloprojektissa. Meillä on keittiön seinässä ruma musta mötikkä, jossa on kellon lisäksi talon sähköhommeleita, mittareita tai jotain. Minä en siitä ymmärrä mitään muuta kuin sen, ettei mötikkää ole mahdollista ottaa seinältä pois. Mutta peittää sen voi, ja siksi kehittelin tähänkin kelloon auringon. Tällä kertaa säteet on leikattu ensin pahvista ja sitten päällystetty sanomalehtisuikaleilla. Aurinko on irrotettavissa kellon päältä, joten mittareihin (taimitänenytsittenovat) pääsee käsiksi. Alun perin kellossa ei ollut numeroita vaan pelkästään nuo viivat, mutta koska lasten oli vaikea hahmottaa siitä kellonaikaa, lisäsin myöhemmin tarranumerot.

133407.jpg

 

Lopuksi pari mielestäni hauskaa projektia: eräänlaiset tarjoiluastiat lasten syntymäpäiväjuhliin. Tyttären juhlissa teemana olivat eläimet, pojalla dinosaurukset. Päähänpistosta syntyivat sitten koira- ja dinoastiat. Molemmissa on astiaosana jauhelihapakkausten (pesty) muoviosa. Koiran tassut on tehty pilttipurkkien kansista ja jalat muistaakseni filmirullista (siihen aikaan meillä oli filmikamerakin). Pää ja häntä on muotoiltu folion avulla, ja päässä on varmaan jokin pieni pahvilaatikkokin sisällä. Dinon takajalat ovat foliosta (ja saattaa olla filmirullat niissäkin), ja painona on pieniä kiviä, jotta viritys pysyisi pystyssä. Etujalat ja pää ovat foliosta. Molempiin otuksiin on pantu sanomalehteä lukuisia kerroksia, kunnes lopputulos on kova ja tukeva. Maalattu taas seinämaaleilla (joita ostin askartelukäyttöön jossain vaiheessa useita värejä ja joista olen sekoitellut lisää omia värejä). Dinon hampaat ovat tiheää aaltopahvia. Dinon maalauksessa käytin myös kralkleerauslakkaa eli sen "nahka" on läikikäs, mikä ei kylläkään kuvasta erotu.

133410.jpg

 

Olen suunnitellut postausta myös epämääräisestä romukokoelmastani (lue: pakkausjätteestä ja muista askartelutarvikkeista). Ehkä sen vielä saankin aikaan, mutta ensin minun pitäisi järjestää vähän sitä huonetta, jossa nuo tuiki tärkeät pahvilaatikot, purnukat ja pienemmät tilpehöörit sijaitsevat...