Reissussa on oltu ja kotiin palattu. Virossa olin siis työmatkalla, konferenssi pidettiin hotelliksi muutetussa maaseutukartanossa, joten siellä ei paljon shoppailtu. Neulomaan sen sijaan pääsin, ja tämä oli erityisen antoisa konferenssi myös neulomismahdollisuuksiensa vuoksi. Viikon aikana punainen Snowdrop Shawlini tuli lähes valmiiksi, ja viikonloppuna viimeistelin sen kotona. Lankana oli ohut villalanka, olikohan Eseton konelankaa. Minulla oli sitä yksi kartio (100 g?), ja se osoittautui todella riittoisaksi. Huivista tuli niin suuri, että en sitten neulonut siihen reunusta ollenkaan vaan tein vain pienen nirkkokerroksen reunoihin. Lankaa jäi jonkin verran ylikin.

307167.jpg

Erikseen kuvasin vielä pitsineulepintaa, mutta tuli näköjään vähän epätarkka kuva. Eikä väri tietysti ole ollenkaan sellainen kuin luonnossa, en koskaa saa punaisesta väristä oikean näköistä säätämälläkään.

307165.jpg

 

Ihan kokonaan en silti jäänyt ostoksitta. Paluumatkalla oli hetki aikaa Tartossa, ja kävin Kaubamajassa Liann Lõngad -kaupassa ja parissa käsityöliikkeessä. Mukaan lähti seuraavaa: ohuen ohutta luonnonvalkoista/kellertävää merinovillalkanaa, tummanpunaista Liisu-lankaa, luonnonvalkoista saaremaalaista villalankaa, turkoosinkirjavaa akryylilankaa (tytärtä ajatellen) sekä pari kerää Super Trekking -lankaa, joka ilmeisesti on itsekuvioituvaa sukkalankaa.

307170.jpg

 

Kävin myös kirjakaupoissa, kuinkas muuten (minullehan aina tarttuu kaikkialta mukaan kirjoja, ne ovat minulle vielä pahempi addiktio kuin langat...). Raahasin sitten kädet ja hartiat kipeinä kotiin kilokaupalla kirjoja, suurin osa ammattikirjallisuutta mutta vähän myös käsityöaiheista luettavaa ja katsottavaa. Tartosta ostin vironkielisen kirjat Kudumise piibel, Viltimine ja Wrap Style (englanninkielinen) sekä yhden käännetyn neulelehden. Helsingissä taas tein junaa odottaessani pikapikakäynnin Kirjatorilla ja sieltä löysin Huopakirjan. Onpa tässä lukemista ja katselemista joululomalle.

307168.jpg

 

Nyt en enää mene työpaikalle ennen joulua. Töitä on kyllä vielä, mutta teen niitä kotona Ihanaa jo sekin. Olo on ollut todella väsynyt työputken ja matkan jälkeen, joten oikein odotan aamuja, jolloin saan nukkua univelkoja pois.