Hitaasti valmistuvat työni, kun (työ)elämä lennättää niin ettei kunnolla neulomaan ehdi. Joten poikkean tavoistani ja teen postauksen keskeneräisestä työstä. Viime talvesta saakka olen haaveillut Scarf Style -kirjan huivista Color on color. Aloitin haaveilemisen silloin, kun sormeni oli paketissa, enkä päässyt siten huivia aloittamaan. Sitten kun sain lastan pois, alkoikin jo olla kevät eikä villahuivin neulominen ollut oikein ajankohtaista. Mutta nyt syksyn tultua kaivelin esiin puolen vuoden aikana haalimani erisävyiset Woolit (ja osittain vähän paksummatkin langat) ja aloitin työn. Pikkuhiljaa olen tätä tietokoneella istuessani neuloskellut, ja huivi on itselleni todellista väriterapiaa. Ei harmaata lankaa minulle juuri nyt, vaan värejä pitää olla. Woolit eivät kyllä ole ollenkaan niin ihania kuin kirjassa olevan huivin langat, mutta kyllä niistäkin jonkinlainen huivi tulee. Ihan itselleni olen tämän huivin ajatellut, paitsi jos se valmistuttuaan näyttää liian ällöpastelliselta...

Kuva huivintekeleestä ja Scarf Stylen huivista:

204055.jpg

 

Kirja on ollut enemmänkin inspiraation lähteenä kuin tarkkana mallina, sillä langan paksuuden ja värien vuoksi on ollut alun alkaen pakko soveltaa, ja mitä pitemmälle olen ehtinyt, sitä soveltavammaksi otteeni on muuttunut. Katsotaan sitten, millainen lopputulos mahtaa olla.

Ja tässä niitä lankoja, joista huivia väännän:

204054.jpg

Joukossa on sekä vanhoja merinovillaisia Wooleja että uudempia keriä, ja eron huomaa kyllä neuloessa aivan selvästi. Vanhat Woolit ovat myös ohuempia kuin uudemmat.

 

Tänään oli Joensuun käsityötapaaminen, joka virkisti mieltä tavalliseen tapaan. Kiitokset kaikille mukana olleille!