Kotona on taas niin kuumaa ja tukalaa, että ei tee juuri mieli konettakaan aukaista. Siksi teen taas pikapäivityksen työpaikalta käsin, kun olen täällä hoitamassa muutamia asioita. Tänään lähden lasten ja blogipiskin kanssa muutamaksi päiväksi Kajaaniin ja olen siellä ihan nettipimenossa.

Verkkohuivimania ei osoita laantumisen merkkejä, päinvastoin. Tässä pari uudenlaista muunnelmaa, joissa on hapsujen sijasta virkattu ketjusilmukkaketjuista reunus ja lopuksi koristeeksi muutama nirkko. Lankoina on jälkeen erilaisia ja sekalaisia jämä- ja kirpparilankoja. Mallina toimii tytär.

121024.jpg

121030.jpg

 

Olen minä kuitenkin muutakin tehnyt, kuten tällaisen pikkupikkuponchon taas. Ohje on omasta päästä, lanka vyötteetöntä kirppislankaa, jotain puuvillasekoitetta. Lankaa meni tasan yksi vyyhti, eli luultavasti noin 100 g. En ole vielä päättänyt, lisäänkö tähän hapsut vai en. Poncho on neulottu siltä varalta, että tulee kesän aika kyläiltyä eräässä perheessä, jossa on kaksi pikkuista tyttöä (tarkoittaa sitä, että vielä pitäisi neuloa toinen samanmoinen).

121022.jpg

 

Matkatöiksi lähtee Kajaaniin pojan jalkkispaita, eilen aloitettu vaihtohuivi sekä virkkaustyöpussukka mahdollisia uimarantakeikkoja varten. Ikävää vain, että kun pitää itse hoitaa ajaminen, ei matkoja voi käyttää käsitöihin ;-).