Mies ja tytär lähtivät tänä aamuna muutaman päivän automatkalle, ja mukaan lähti joitain viemisiä veljeni perheelle.

Pienelle veljentytölle söpostelyponcho. Tehty kahdesta kaitaleesta, joissa mallineule suorakaiteen muotoisesta Fifistä. Ponhon olen neulonut viime kesänä, mutta sitten se päätyi ufona laatikkoon. Nyt muistin sen ja viimeistelin lahjoituskuntoon virkkaamalla reunuksen sekä kaula-aukkoon että helmaan (hmm, onko ponchossa helma... no alareunaan sitten). Kokeilin myös ensimmäistä kertaa helmia virkkauksessa, ja lopputulos on sen verran myönteinen, että kokeilen varmaan joskus toistekin. Nimilaatta puolestaan on viime keväänä keramiikkakurssilla tehty, ruskea aine on sulanutta lasia.

131668.jpg

131664.jpg

 

Lahjat pakkasin keväällä virkattuun pussukkaan. Tämän jälkeen minulla on jäljellä enää yksi virkattu kassi, joten hyvin on niille käyttöä löytynyt.

131669.jpg

 

Lisäksi tein veljen vaimolle verkkohuivin. Kokeilin sitä uudella tavalla: tämä on aloitettu niskasta ja virkattu sitten alaspäin. Lanka oli kirpputorilta peräisin olevaa kaunista petrolinsävyistä villalankaa (tai villasekoitetta), mutta totta kai se loppui kesken. Täydensin huivia tekemällä reunuksen petrolinsinisestä Woolista. Reunukseen virkkasin lyhyempiä silmukkaketjuja. Huivista tuli melko pieni, mutta pitää tehdä kälylle joskus isompi toisesta langasta.

131672.jpg

 

Nyt jatkuvat sitten työt keskeneräisten parissa. Tekeillä on jalkapallopaita Tennesseestä, ja neuloin lauantaina hampaat irvessä neuletapaamisessakin. Puuvillalanka, nurjat silmukat ja minä emme sovi yhteen :-/. Toinen keskeneräinen on vaihtohuivi, joka - yllätys, yllätys - ei olekaan virkattu verkkohuivi ;-).