Project Spectrumin siniset kuukaudet menivät jo, mutta minä olen edelleen jatkanut sinisten jämä- ja kirpputorilankojen tuhoamista, ja nyt tilanne onkin niiden suhteen jo varsin hyvä. Olen tehnyt muun muassa seuraavat kassit, ylemmän simpukkavirkkauksella ja alemman tavallisilla kiinteillä silmukoilla:

502740.jpg

502760.jpg

 

Lisäksi kokeilin myös pesukonevärjäystä, sillä en ollut tyytyväinen Tennesseen jämistä virkkaamaani laukkuun. Saman tien värjäsin myös pari raidallista kännykkäpussia ja muutamia huovutettuja töitä - lähinnä siksi, että yritin saada värjäyksestä vähemmän voimakasta. Silti lopputulos oli tumma, tummempi kuin olisin toivonut. Kassiin tein sitten vielä koristelut kultalangalla, ja nyt se saa luvan olla valmis.

Tässä kuvia ennen värjäystä:

502724.jpg

502725.jpg

Ja tässä värjäyksen jälkeen:

502728.jpg

502736.jpg

 

Lopputulos oli kännykkäpussien ja munien osalta jännittävä, sillä osa langoista oli kokonaan tai osittain tekokuitua, joten väri ei tarttunut kaikkeen. Toisaalta osoittautui, että valkoinen Malibu värjäytyi kauniisti ja tasaisesti ja jäi silti kiiltäväksi, joskin väri on siinä vaaleamman sininen. Näitä kokeiluja voisi jatkaa myöhemminkin.

Kiitoksia edellisen postauksen kommenteista. Otan kyllä oman vointini vakasti, olen ollut uupunut ennenkin. Mutta kun kaksi viikkoa jaksaa, on elämäni ehkä suurin urakka takana, ja kun kuukauden jaksaa, on opetus loppu ja kiire hellittää siltä osin - ja sitten voi vaikka sairastaakin, jos siltä tuntuu. Tässä työssä ovat paria päivää pitemmät sairaslomat ongelma, koska sijaisia ei palkata. Poissaolon jälkeen töissä odottavat kaikki kasaantuneet työt, ja lisäksi on ratkaistava, milloin voisi pitää pitämättä jääneen opetuksen. Monet käyvat sairainakin opettamassa juuri tästä syystä.

Mutta se siitä. Minulla ei ole ollut tarkoitus puida tässä blogissa näitä juttuja, joten lopetan aiheen tähän. Keskityn elämän valoisiin puoliin, kuten käsitöihin ja välillä blogipiskiin.

 

Ai niin, vielä yksi kuva. Aikaisemmin esittelemäni ponchon jämistä virkkasin vielä pienen laukun. Siitä tuli aika hassun muotoinen, koska aloitettuani huomasin, että pinkki lanka on todella vähissä, ja minun piti ruveta kiireesti kaventamaan. Mutta eiköhän tuo silti käy ponchon, hatun ja lapsen seuraksi.

502759.jpg