Elämä tuntuu kiidättävän nyt sellaista vauhtia, että blogin päivittäminen tahtoo unohtua. Sitten kun aikaa on enemmän, ei ole tarmoa kirjoittamiseen ja kuvien etsimiseen. Siksi nyt jälleen kerran rästipäivytys, johon kokoan joitain esittelemättä jääneitä käsitöitä.

Ensimmäisenä "aurinkohuiviksi" ristimäni huivi ohuesta yksisäikeisestä vironvillasta. Tämän aloitin keväällä, mutta se valmistui vasta kesäkuun aikana. Mallina on monelle tuttu Citron. Tein huivista paljon alkuperäistä suuremman. Ohut vironvilla oli mukavaa neuloa mutta niin ohutta, että se varsinkin alussa katkeili koko ajan. Minua alkoi myös huolettaa huivin kestävyys, ja siksi huovutin sen lyhyesti pesukoneessa. Pesun jälkeen huivi vaati venyttelemistä, ja etenkin kupruilla olevan kerroksi täytyi venytellä muotoonsa. Mutta loppujen lopuksi huivista tuli kiva, ja varsinkin sen lämpimät värit miellyttävät.

 

Toinen valmis työ on huivi sekin, mallina on Ullassa ilmestynyt Amor , jonka valitsin siksi että siitä oli neulottu violetti mallihuivi. Minulla oli nimittäin kaapin perukoilla  vanhaa violettia (vai olisiko liila parempi nimitys) puuvillalankaa, josta halusin vihdoin päästä eroon. Neuloin siitä alun perin pitsihuppasin, mutta lanka loppui kesken. Purin. Aloitin sitten purkulangasta tyttärelle neulejakkua, mutta kyllästyin. Ja purin. Tähän huiviin lanka upposi melkein kokonaan, ja koska kyseessä on mersoroitu puuvilla (merkkiä en enää muista), lanka ei ollut kärsinyt purkamisesta yhtään. Taidan lahjoa tällä huivilla veljentytärtäni, jonka lempiväri on liila :-).

 

Ja sitten vielä pikkuinen nalle. Nallen palaset olen virkannut jo joitain vuosia sitten, mutta kokoaminen on jäänyt (valitettavan tavallinen ilmiö tässä huushollissa). Nyt ryhdistäydyin, ja lisäksi neuloin nallelle pienen villapaidan. Nallessa lankana on jokin paksuko samettilanka, ja toteutus on omasta päästä. Tämä lähti lahjaksi pienimmälle kummitytölle.

 

Nyt kesäloma häämöttää, ja valoisat päivät antavat lisää voimaa ja energiaa. Toiveissa on, että blogikin päivittyisi nyt vähän useammin...