Eilen valmistui toinen fufoni kun sain vihdoin virkattua reunuksen pari vuotta valmiina olleeseen huiviin. Tämän huivin lankana on Noron lanka, jonka kuvaus on "ganpi abaka surabu" ja jonka laadusta en tiedä mitään. Langan olen saanut vaihdossa, joten en ole sitä itse hankkinut. Se on hyvin erikoisen tuntuista, osittain epätasaista (välillä sileää, välillä röpelöistä) ja väriltään mustanruskeankirjavaa. Siksi halusin tehdä huivin hyvin yksinkertaisella mallineuleella, ja tämä onkin neulottu ainaoikein. Hiukan erikoisuutta tulee siitä, että neulomisen suunta on diagonaalinen. Lopuksi sitten vielä kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita koko huivin ympäri.

1619425.jpg

1619404.jpg

 

Kauniina kesäiltana ajattelin käydä kuvaamassa huivini ulkona. Se ei ehkä ollut loppuun saakka harkittu ajatus. Ripustin huivin tuossa näkyvän pienen puun oksille ja räpsin pari kuvaa, ja sitten nappasin huivin käteeni ja marssin sisään. Eteisessä ihmettelin, mikä kättäni nipistää. Näin että se oli jokin ötökkä, ja huitaisin sen lattialle. Samalla lattialle putosi myös huivi, ja huivista alkoi vilistää muurahaisia joka suuntaan, monta kymmentä... Miten ne kaikki ehtivätkin huiviin, oliko niillä puussa sukukokous? Hyvin ne maastoutuivat tummankirjavaan huiviin, niin etten yhtään huomannut niitä ennen sisään tuloani.

Ne muurahaiset sitten imuroin kiireesti imuriin ja lopuksi imutin niiden perään muurahaismyrkkyä. Tukin letkun pään, ja nyt ne toivottavasti ovat jo vainaita :-/. Ja ehkäpä etsin seuraavan kerran toisen kuvauspaikan...