Hieman yllättyneenä huomaan, että olen joululomalla ja sen jälkeen pyörittänyt varsinaista huivitehdasta, niin että tänään saatoin kuvata peräti viisi huivia :-o. Kaikki huivit on neulottu "vanhoista" langoista, joita lankakaappiini on kertynyt vuosien varrella. Niinpä niiden valmistuessa on samalla ollut hyvä mieli siitä, että olen saanut käytettyä noita ostoksiani. Toivottavasti sama linja jatkuu myös loppuvuoden aikana :-). Kuvissa on linssinluteena Miru, jota ei (sen ilmeistä huolimatta) millään tavoin vahingoitettu kuvausten aikana.

Huivi nro 1 on Flower Petal Shawl vironvillasta. Langan ostin viime keväänä, ja huivin aloitin työmatkalla Tallinnaan joulun alla. Lanka pääsi siis käväisemään kotimaassaan ;-). Huivi valmistui joululoman aikana. Malli on kaunis mutta yksinkertainen, loppua kohti varsin tylsä. Jätin fishtailit pois, koska en usko että niistä olisi tullut kauniit tällaisesta liukuvärjätystä langasta.

 

Nro 2 on malliltaan Simpukkashaali Stitch 'n Bitchi Koukussa -kirjasta. Olen tehnyt sen kerran aikaisemminkin ja havainnut helpoksi ja nopeaksi. Huivi on tehty joulun aikana. Lankana on Novitan muutaman vuoden takainen kampanjalanka Olivia, joka on joitain vuosia odottanut käyttötarkoitustaan.

 

Nro 3 valmistui eilen, mutta sen olen aloittanut vuonna 2008. Keskiosan mallina on Ullan Kide-huivi ja lankana ohjeen mukainen Novitan Kid Mohair. Kyllästyin kuitenkin lankaan huivin aikana enkä jaksanut ruveta tekemään alkuperäisen mallin pitsireunusta. Siksi neuloin huivin ympäri muutaman kerroksen ainaoikeaa, ja ihan kiva lopputulos tuli. Silti tuli kyllä selväksi, että en ole mohair-ihminen.

 

Lopuksi huivit 4 ja 5 ovat Anniksen muunnelmia, jossa molemmissa on lankana Kokon, sekin useamman vuoden kaapissani marinoitunut. Ylemmässä kuvassa olen tehnyt huivin muuten ohjeen mukaan, mutta korvasin nypyt langankierroilla. Alemmassa taas on reunuksena feather and fan -kuviota ja sen jälkeen sileä osuus ohjeen mukaisesti. (Kuvistä eivät huivit oikein erotu, mutta en jaksanut ruveta ottamaan uusiakaan.) Tykkään tuosta Anniksen rakenteesta, ja näköjään sitä voi sovittaa helposti yhteen erilaisten reunapitsien kanssa.

Tällaisella startilla siis eteenpäin vuonna 2011.