Pieniä töitä vihdoinkin esiteltävänä, koska kyseessähän kuitenkin periaatteessa on käsityöblogi... Ensinnäkin pikasniikkerin Helmiksen ohjetta mukaillen Fabelista. Fabelin mustat raidat alkoivat tässä ärsyttää, joten leikkasin langasta pois kaikki mustat pätkät. Tuli kivat, ja näitä pikasniikkereitä voisi tehdä useampiankin. Sopivan yksinkertainen malli työpaikkaneuleeksikin.

1371738.jpg

1371743.jpg

 

Lopuista Fabeleista tein pikkusukat, joita tarjoan veljentyttärelleni Porvoossa. Saa nähdä sattuuko koko lähellekään oikeaa.

1371735.jpg

 

Sitten on valmiina tumput Tovesta, Susannan ohjeen mukaisesti. Tykkäsin tässä ohjeessa siitä, että tumput neulotaan pienillä puikoilla eivätkä ne kutistu paljon. Tuli kertapesulla aika kivat, juuri omaan käteeni sopivat. Jotenkin nämä pitää vielä koristella, mutta se jääköön hautumaan.

1371747.jpg

 

Ja sitten vielä viemisiä viikonlopun reissun majapaikkoihin (olen menossa Helsinkiin ja Porvooseen Tyttären kanssa). Innoittajana on näissä ollut Kristiinan blogin kukot. Minun käsittelyssäni näistä tuli enemmänkin kanoja, joten olkoot sitten pääsiäiskanoja. Ohjetta muunsin sen verran, että tein pyrstöön ja "siipiin" nirkkoreunuksen. Lankoina ovat pienemmässä keltainen seiskaveikka ja viimekeväinen oranssinkirjava Cocos, isommassa taas Samos tavallisena ja Lollipoppina. Näihin mahtuu alle iso pääsiäismuna, joten niistä tulee kivat pääsiäisyllärit lahjaksi annettavaksi. Tosi kiva ohje, valmista tulee nopeasti.

1371728.jpg

 

Uh huh, nyt pitäisi vielä pakata loppuun... Kiva sinänsä lähteä reissuun ja tavata kavereita ja sukulaisia, mutta matka osuu väsyttävään vaiheeseen, kun tuntuu että flunssa ei ole vieläkään kunnolla ohi. Tai no, jos odottaisin sitä että en olisi väsynyt, en voisi ikinä lomailla :-/.