Kaivelin pölyttyneen blogini esiin ja lisäilin pitkästä aikaa muutamia kuvia. Kiirettä on pitänyt kuukauden päivät, kun olen käynyt taas päivätöissä kaupungissa. Kaiken liikenevän ajan koetan käyttää neulomiseen, joten bloggaamiseen ei paljon jää aikaa tai tarmoa. Häthätää käyn muiden blogeja lukaisemassa, mutta kommentointiinkaan ei ole yleensä aikaa.

Mutta nyt näitä omia valmistuneita töitä, joita on kuukauden aikana sentään tullut muutamia.

Ensinnäkin neulesetti kummitytön 2-vuotislahjaksi punaisesta Tennesseestä. Kuvassa punainen väri ei käyttäytynyt oikein nätisti, joten kuviot eivät oikein kunnolla erotu. Pusero on mallia Hertta. Kaula-aukon tein vähän eri tavoin kuin ohjeessa, neuloin neljä kerrosta ainaoikeaa (tai pyörönä oikein-nurin-oikein-nurin) ja sitten päättelin kauluksen virkkuukoukulla ja samalla virkkasin reunaan nirkkoja. Onnistui mielestäni oikein kivasti. Myssy on tehty Hertan kaavion mukaan. Sukissa puolestaan on sama reunus kuin Hertassa, mutta loppuosa on tehty Sydänsukkien ohjeella. Sukkia neuloessa loppui Tennessee kesken, joten molempien sukkien teräosa on neulottu kaksinkertaisella Kotiväellä, jonka väri on melkein sama kuin Tennesseen.

8249.jpg

 

Toiseksi estradille kömpii taas kaksi ponchoa. Sinivihreä on tilaustyö pienemmän kummitytön isollesiskolle (eskarilaiselle). Lankana on Novitan Raita, ja oli kivaa tehdä siitä ponhcoa. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Raitaa johonkin muuhun kuin sukkiin, ja nyt siihen tuli tilaisuus. Ensin epäilytti tulisiko työstä kelvollista, mutta lopputulos olikin oikein nätti. Tuon voisi vaikka ristiä Riikinkukkoponchoksi, sillä neuloessa työ toi mieleen riikinkukon pyrstösulat.. Alempi poncho taas on tehty omista jämälangoista (villalankoja nekin) kummitytön pienemmälle isollesiskolle (3v). Ja kummankin malli on vanhan kunnon Stetson-Harrisonin käsialaa.

8243.jpg

 

Ja sitten ihka ensimmäinen Fifini! Lankana Hippy, josta halusin päästä eroon, ja lopputulos on nätti. Tämä saattaa päätyä lahjaksi jollekulle. Itselleni voisin tehdä Fifin jostain muusta langasta. Mallista tykkäsin, ja tekeillä on jo toinen Fifi Novitan Cotton brusk -langasta. Ja eräitä muitakin lankakomeroni keriä saattaa vielä päätyä Fifeiksi.

8251.jpg