Hamsterikuuta olen kuluttanut tuhoamalla jämälankoja (ja vähän muitakin lankoja). Valitsin projektikseni tilkkupeiton (josta tosin tuli ennemminkin tilkkumatto). Lankoina tässä on luonnonvalkoista Ninaa ja värillisiä Wooleja sekä Floricoita, osa omia jämiä ja osa kirpparipussista löytyneitä. Puikot nro 5. Langanmenekki oli pyöreästi kilo. Tässä kuvat peitosta sekä koiran kera että ilman koiraa (ja jos joku kokee nyt déjà vu -ilmiön niin se ihan ymmärrettävää). Nyt vain jään miettimään, mitä peitolla tekisin. Voisikohan sen antaa lahjaksi kummilapselle?

1296221.jpg

1296218.jpg

 

Toinen jämätyöni on pieni tyyny selän alle sohvalla istuttaessa (siis sohvalla neulottaessa, sillä minähän en juuri sohvalla istuskele ilman käsityötä). Nämä jämätyöt tuottavat minulle aina merkillistä tekemisen iloa. Ensin on tällainen sekalainen kasa ylijäämäpätkiä:

1293754.jpg

Ja sitten näistä lähes käyttökelvottomista keristä tulee tällainen:

1293751.jpg

 

Tämä ei ole väreiltään yhtä nätti kuin tuo peitto, mutta tarkoitukseensa juuri sopiva. Koirat purivat edellisen tyynyni rikki, joten tämä työ tulee oikeasti ihan tarpeeseenkin. Lankaa tähän meni muistaakseni noin 300 g (tarkemmat grammat ovat hamsteriblogissa, ja sinne en äsken päässyt sisään). Koukku oli nro 5, ja osan langoista virkkasin yksinkertaisina, osan jopa nelin- tai kuusinkertaisina. Lankoina oli kaikkea mahdollista villasta puuvillaan ja tekokuituun.