Kädet ovat jotakuinkin kunnossa, joten olen päässyt vihdoin pääasiaan eli käsitöiden tekemiseen. Juhannuksen aikana sainkin sitten valmiiksi peräti kaksi huivia, joissa molemmissa mallina on 198 yds. of Heaven. Malli osui vastaan Ravelrystä, kun olin etsimässä pikapikaa jotain sopivaa mallia matkaneuleelle. Ohjeen mukaan valmistuu pikkuhuivi (shawlette), ja se onkin tehty luksuslangoille (joita ei raski ostaa kuin yhden kerän) tai jämälangoille. Minulla oli kahta lankaa kaksi kerää, ja niinpä minun huiveistani tuli ihan oikeita huivejä eikä huivikkeita. Ohjetta oli helppo muuntaa suuremmaksi, ja se on helppo muutenkin.

Ensimmäinen huivi on tehtyt Lineasta, joka on pellava-puuvilla-sekoite. Tätä lankaa ostin Joensuun käsityöterapeuteilta vätiöslahjaksi saamallani Tinttamarellin lahjakortilla vuonna 2007, joten jonkinasteisesta marinoitumisesta on kyse. Puikot olivat kooltaan 5,5 ja laadultaa bambuiset pyöröt, ja niillä tätä halkeilevaa lankaa olikin yllättävän helppo neuloa. Kahdessa kerässä oli myös yllättävän paljon lankaa, joten huivista tuli loppujen lopuksi aika suuri.

 

Toisessa huivissa lankana on Mohair Lux (jos oikein muistan, sillä vyötettä en löydä juuri nyt), joka on marinoitunut kaapissa vieläkin pitempään. Sen metrimäärä on selvästikin pienempi, sillä huivista tuli pienempi. Neuloin viitosen puikoille, mutta suuremmat olisivat olleet paremmat. Tässä huivissa piti reunuskuvio jättää kesken langan loppumisen takia, mutta ei se silti kovin häiritsevältä näytä. Juuri tämä huivintekele minun piti muuten huhtikuussa jättää kesken nokkosihottuman iskettyä, mutta nyt sain neulottua sen loppuun ilman iho-oireita. Vielä siis elää toivo, että villa ei ollut kaiken pahan syypää.