Omituisten tapojen meemin säännöt: Kirjoitan Tuulian haastamana merkinnän, jossa paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään blogissaan saman. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1) Joulutorttuja raakana

Ensimmäisenä mietin ruokaan liittyviä omituisuuksiani, ja kun joulu on takana vasta lähimenneisyydessä niin otan esiin joulutortut. Torttuja leipoessani herkuttelen syömällä torttuja raakana eli taikinalevyn päälle luumumarmeladia, levy kaksinkerroin ja menoksi. Namia. Ja säästää sähköä.

2) Lukeminen ja syöminen

Tämä tapa ei varmaan ole lukemaan tottuneiden mielestä ollenkaan omituinen, mutta minulla kuten niin monella muullakin on tapana lukea aina kun syön (ja aika usein myös syödä kun luen). Koko perheellä on sama tapa, ja päivän pääaterialla olemme yhteisesti päättäneet olla kaikki lukematta ;-). (Lapset meillä 8v ja 10 v).

3) Neulominen töissä

Neuloin töissäkin aina kuin voin, ja koska joudun lukemaan töissä paljon erinäisiä papereita ja kirjoja niin pystyn myös neulomaan paljon. Neulojien mielestä tämä ei ehkä ole omituinen tapa, mutta akateemisessa maailmassa olen kuullut myös epäilyjä siitä, onko tämä teknisesti edes mahdollista…

4) Levottomat kädet

Käteni eivät osaa olla hiljaa. Jos en pysty tekemään käsitöitä, pitää vähintään olla saatavilla kynä ja paperia ja piirrellä paperi täyteen suttuja. Kahvilla käydessä taittelen lautasliinaa tai pyörittelen kuppia. Jos olen tilanteessa, jossa en pysty tekemään käsilläni mitään, ajatukset lähtevät vaeltamaan, eikä se ole hyvä juttu, jos pitäisi kovasti keskittyä johonkin.

5) Ajatuksiin vaipuminen

Tämä ei ole niinkään tapa kuin taipumus: jään helposti kiinni omiin aatoksiini ja melkein unohdan missä paikassa olen. Luultavasti tästä joutuvat oudot katseet, joita joskus saan kaupoissa myyjiltä, kun olen kassajonossa jäänyt miettimään omiani, silmieni ilme on varmasti silloin ollut outo ja poissaoleva.

Minulta haasteen saavat Raitapaita, Tiinat V. ja K., Ramona sekä Jaana. Luultavasti osa teistä on saanut haasteen muualtakin, mutta sehän ei varmastikaan haittaa.