Minä olen yleensä oikea kotihiiri, mutta nyt olen viikon aikana joutunut matkustamaan koko ajan. Ensin olin tyttären leirikoulun pienryhmävalvojana Pietarissa, ja valvomista matkalla tosiaan tulikin. Lähtö oli maanantaiaamuna klo 4, ja takaisin päästiin keskiviikkoiltana klo 24. Rankka reissu, mutta tulipa samalla nähtyä joukko Pietarin matkailukohteita. Kotona olin yhden päivän ja lensin sen jälkeen esitelmämatkalle Helsinkiin. Samalla shoppailin väitöslahjaksi saamani lahjakortit ja määrärahat tyhjiksi lanka- ja kirjakaupoissa. Nyt on olo ihan tajuttoman väsynyt, mutta pitäisi jaksaa vääntää kasaan seuraava esitelmä, sillä uusi matka alkaa ensi keskiviikkona... Sitä ennen kuitenkin lukijoitteni iloksi kuvasaalista Pietarista sekä kuvia hankinnoistani.

599855.jpg

Näkymä Iisakinkirkon tornista. Päivä oli pilvinen, mutta näkymät hienot.

 

599853.jpg

Pietarhovin tsaarillista loistoa entisöitynä. Tyttären suosikkipaikka.

 

599861.jpg

Jäätiköltä löytynyt kokonainen mammutti Eläintieteellisestä museosta.

 

599857.jpg

Mammutinpoikasen jäänteet.

 

599868.jpg

Oli museossa söpömpääkin nähtävää kuten vaikkapa keisaripingviinejä.

 

599874.jpg

Auringonlasku hotellihuoneen ikkunasta.

 

599849.jpg

Lankakauppoja en Pietarissa voinut etsiä, mutta kirjakaupassa löysin käsityökirjojen hyllyn ja
toin kotiin pari kirjaa, joissa ainakin osa malleista on ruutupiirroksina tai muina piirroksina.

 

Helsingissä kävin siis kovasti ostoksilla. Vihreästä vyyhdistä ostin saamallani lahjakortilla ebenpuiset sukkapuikot ja kolme kerää erilaisia Onlinen sukkalankoja. Menista lähti mukaan puikonpäänalleja, pari 30-senttiset Addit ja vyyhti Merinosilkiä. Lisäksi tuli vielä ostettua Sokokselta muutama kerä Samos Lollipopia ja Havaijia, kun ne sattuivat olemaan remontin takia tarjouksessa eurolla kerä (hamsteri mikä hamsteri). Lyhyitä Addeja olen jo ruvennut kokeilemaan, mutta toistaiseksi niiden käyttö on aika kömpelöä. Mutta kaipa siihenkin harjaantuu.

599850.jpg

 

Kirjoja ostin Hobboksista, Suomalaisesta kirjakaupasta ja Kirjatorilta, ja lisäksi pari lehteä Sokokselta ja Akateemisesta. On tässä lukemista vähäksi aikaa...

599808.jpg

 

Käsitöitä ei ole tällä haavaa esiteltäväksi asti. Pietarissa oli mukana huivivirkkaus, jossa on vielä paljon työtä jäljellä. Helsingissä virkkailin tyttärelle hattua, mutta sekin on vielä vähän kesken. Palaan blogissa asiaan, kunhan on jotain näytettävää.