Työkiireiden vastapainoksi minulla on ollut viime aikoina kova tarve tehdä käsitöitä, ja vaikka töissä en ole viime aikoina pystynyt neulomaan ollenkaan, kotona olen istunut tietokoneen edessä neule kädessä. Olen ahkeroinut joulujuttuja. Näihin villakippoihin (tai koreihin tai miksi-niitä-nyt-oikein-voisi-sanoa) olen saanut käytettyä loput Huopaset (paitsi yhtä mustaa kerää) ja Lett-Lopit. Nämä päätyvät tietysti joululahjoiksi, täytettynä esimerkiksi makeisilla. Jos oikein innostus iskee, näitä voi vielä tuunaillakin vaikkapa kirjailemalla tai neulahuovutuksella. (Vielä en tiedä, ehtiikö moninen innostus iskeä ennen joulua.) Nämä on kaikki tehty alempana olevalla summittaisella ohjeella ja huovutettu pesukoneessa mikä missäkin lämpötilassa. Kolme noista kävi läpi myös Nitor-värjäyksen punaisella värillä, samoin pesukoneessa.

287297.jpg

 

Ensi viikolla lähden työmatkalle ja yövyn mennen tullen yön työkaverini kotona Vantaalla. Perheessä on kaksi pientä tyttöä, ja heille tekaisin nopeasti söpöstelykassit. Lankana on huutonetistä ostettu mintunvihreä samettilanka, ja helmien lisäksi koristeena on vähän hopealankaa.

288251.jpg

 

Ah, ihana itsenäisyyspäivä. Joka viikko pitäisi olla keskiviikkona vapaata, jotta ehtisi valmistella torstain opetuksen :-P. Mutta torstain jälkeen on opetus oli loppuvuodeksi ja tolkuton kiire hellittää.