Blogeissa on taas liikkunut erilaisia meemejä, mutta itse en nyt ole oikein sillä tuulella, että jaksaisin niitä omalta osaltani viedä eteenpäin. Tämä on aika puhtaasti käsityöblogi, joten en halua avautua täällä kaikista viime vuoden merkityksellisistä tapahtumista. En myöskään jaksa ruveta luetteloimaan viime vuoden neuleita, varsinkin kun alkuvuodesta ei tullut neulomuksia edes valokuvattua, eikä muisti ylety niin kauas. En muutenkaan ole pitänyt neuleistani mitään kirjaa, en puikkokoosta tai kulutetuista lankamääristä tai mistään muustakaan. Minulla tämä neulominen on sellaista fiilispohjaista tekemistä, ilman selviä päämääriä. Tarkoitus on vain tehdä sellaista mistä pidän.

Kuviakin sitten vuoden alkajaisiksi. Tässä ovat ensinnäkin kenties ensimmäiset sukat, jotka olen koskaan tehnyt. Tai ehkä koulussa piti joskus tehdä jotain, mutta aikuisen elämäni ensimmäiset sukat nämä ovat, ja kyllä niissä olikin nyhertämistä silloisilla taidoillani. Sukat valmistuivat joskus 90-luvun alussa, ja lankana on varmaankin 7 veljestä (silloin oli noin kauniit murretut sävyt niissäkin langoissa). Sukat ovat peilikuvat siksi että pelkäsin langan loppuvan kesken ja keksin sen vuoksi neuloa toiseen sukaan eri pohjavärin.

27100.jpg

Nyt nämä sukkaparat ovat tulossa tiensä päähän, pohjat ovat kulumassa rikki kantapäästä ja päkiän alta. Tarvitsen siis uudet. Citymarketissa oli talven lankoja alennuksessa, ja sieltä hyllystä pari Isoveli Colori -kerää alkoi huudella haluavansa minulle sukiksi. Ja niinpä minulla on nyt uudet sukat. Eivät nämä kyllä ole yhtä hienot kuin nuo vanhat, ihan perusmallia vain, mutta väreistä tykkään kovasti.

27099.jpg

 

Muitakin lankoja on lähikaupastamme Citymarketista hyppinyt matkaa, muun muassa Popia tyttärelle pipoksi ja lapasiksi (toivottavasti siinä on tarpeeksi tekokuitua, ettei se kutita) ja karamelliväriset Raitalangat muiden blogien innoittamia kirjoneulekokeiluja varten. Ja kerä valkoista Ainoa ihan vain varmuuden vuoksi.