Nyt ehtii jo hiukan hengähtämään ja blogiakin päivittämään. Aamu alkoi mukavasti migreenillä, mutta onneksi täsmälääkkeet tehoavat ja lomalla on aikaa nukkua. Kohta lähden ulos väsyttämään tuhoajakoiraa metsän lumihangille.

Ensin kuva viimeisestä joulalahjasetistä, joka meni nuoremmalle kummitytölleni. Pipot on tehty Alman ohjeella, ja kaulurissa ja lapasissa olen omin päin soveltanut samaa kuviota. Pipoja ja lapasia on kahdet siksi, en oikein saanut sopivaa kokoa aikaan. Ensin loin pipoon enemmän silmukoita kuin ohjeessa, koska olen jo kerran tehnyt tälle tytölle liian pienen hatun... Piposta tuli niin iso, että melkein mahtuisi omillekin lapsille. En viitsinyt ruveta purkamaan, joten tein toisen, pienemmän. Lapasten kanssa sama juttu. Kaulurikin on kooltaan reilu, mutta se ei ehkä haittaa. Joten tässä on pipoa ja lapasta tytölle useammaksi vuodeksi :-). Lankana on vaaleanpunainen Bambino kaksinkertaisena ja punakirjava Gjestalin Baby Ull myöskin kaksinkertaisena, paitsi että pienemmissä lapasissa molemmat langat ovat yksinkertaisena. Ihastuin Baby Ullin väriin ja ostin sitä sitten vielä lisää, itselleni huiviksi (Clapotis kangastelee mielessäni).

25141.jpg

 

Kuvassa on lisäksi myös liekkipipo, jonka tein pojalleni. Lankoina musta Wool ja punakirjava Nalle Colori. Kirjailutkin piti tehdä, koska ne kuulemma ovat välttämättömät. Niistä ei tullut kovin onnistuneet, mutta saajalle kelpasivat. Ja pipo pääsi heti käyttöön, joten mieluinen on. Pipon ohje on tietenkin Novitan syksyisestä nuorisoliitteestä.

 

25142.jpg

Lopuksi vielä kuva keramiikkakurssin loppusadosta. Kuvassa näyttävät hyviltä, mutta useimmissa on lasituksessa ikäviä epätasaisuuksia. Olen muuten tykännyt keramiikasta, mutta lasittaminen on ikävä vaihe, kun siinä usein pilaa työn lopullisesti - eikä pysty enää purkamaan, kuten neuletta... Takarivin maljakoihin olen kuitenkin tyytyväinen, ja niihin käytettyjä lasitteita pitää varmasti kokeilla vielä kevättalvellakin. Sen jälkeen saatankin keramiikkaharrastukseni lopettaa ja tehdä seuraavana vuonna jotain muuta. Pitää kesän aikana miettiä.