Jotain on valmistunutkin, joten vaihteeksi käsityöaiheisiakin kuvia. Ensinnäkin ostin päähänpistosta uutta oranssia Cocos-lankaa, josta virkkasin huivin. Malli on jostain vanhasta virkkauskirjasta, lakanan välipitsin malli. Aika kiva virkattava ja valmistui nopeasti. Lankaa tähän meni kolme kerää. Ja värit tuovat aurinkoterapiaa kevääseen...

571240.jpg

 

Sain myös viikonloppuna valmiiksi liinan, jota olen ajatellut äitienpäivälahjaksi. Se on virkattu Kauneimmat käsityöt -lehden ohjeella (jokin viime talven numeroista) ja lankana on ohut virolainen villa. Koska edellinen huovutuskokeiluni tämän villalangan kanssa meni pikkuhiukkasen mönkään, päätin nyt olla viisaampi ja huovuttaa käsin. Lopputulos onkin huovutuksen suhteen ok. Ongelmana ovat lerppureunat, joita en saanut näköjään silittämälläkään sileiksi. Pitää vielä ottaa silityssessio uusiksi ja katsoa sitten, kehtaako tämän antaa lahjaksi.

571231.jpg

571232.jpg

 

Ja sitten eilinen päähänpisto. Kokosin talvivarusteita pois eteisestä ja löysin viime vuonna Melli-langasta (?) tekemäni kaulahuivin. Huivi kutitti käytössä, joten äkkipäätöksellä otin ja purin sen ja virkkasin saman tien kulhon. Huovutin pesukoneessa. Kovin paljon se ei kutistunut, mutta tiivistyi kuitenkin. Panen talteen vastaisen varalle.

Ennen:

571225.jpg

Ja jälkeen:

571228.jpg

Värit eivät tietenkään huovuttaessa muuttuneet, sattui vain erilainen valaistus kuvaamisessa.

 

Loppukevennyksenä käsityöinnovaatioita toisessa polvessa. Pojan (kolmasluokkalainen) piti virkata tänään koulussa kännykkäpussi. Virkkaaminen ei sujunut oikein toivotulla tavalla, mutta eipä hätää: mielikuvitus pelasi ja pussin alusta syntyi merirosvon silmälappu! Seuraavassa muutamia hurrrjia poseerauskuvia:

571238.jpg

571237.jpg

571234.jpg