Matkalla tosiaankin sain neulottua ja jopa viimeisteltyä muutamia vauvanvaatteita, jotka olisi tarkoitus antaa ensi lauantaina ristiäisissä. Juuri ja juuri tulee siis valmista määräajassa... Napit puuttuvat vielä kaikista, ja yksi takki (joka ei ole kuvassa) pitää vielä pingottaa tai höyryttää, ennen kuin otan siitä kuvan.

Mutta tässä ensimmäisessä kuvassa ovat nyt Rose-pipo uusimmasta Ullasta sekä Hertta-pusero samasta numerosta. Lankana niissä on Novitan Mini, jonka neulominen menetteli vaikkei ihan lempilangastani olekaan kysymys, ja pipossa vihreä osa on Butterflyta (oli muuten tosi vaikeaa löytää marketeista mitään vihreää lankaa tuota pipoa varten...). Molemmista malleista tykkäsin, mutta Herttaan ihastuin erityisesti. Koska neulon paljon työn ohessa papereita lukiessani, teen mielelläni yksinkertaisia malleja, ja sileä neule sujuu hyvin ajatustyötäkin tehdessä. Reunapitsi ja etukappaleen pitsi-palmikko-raita puolestaan ovat vaativampia ja samalla tyydytystä tuottavia osuuksia mutta eivät vie liikaa aikaa (joka on jatkuvasti kortilla) koska niitä ei ole koko paita täynnä. Kiitoksia molempien mallien suunnittelijoille! (Ai niin, Herttaan tein ohjeesta poiketen nirkkomaisen kauluksen.)

Kuvan mekko on niin ikään Ministä neulottu, ja sen ohje on toukokuun Suuresta käsityölehdestä. Aika kiva malli tuokin oli, ja helman osuus pitsin jälkeen onnistui hyvin työn ohella neuloessakin. Kauluksen ja kädentiet huolittelin ohjeesta poiketen virkkaamalla. Vielä pitäisi jostain etsiä kaunis nauha vyötärön nauhakujaan, ja se nappi tietysti myös.

3778.jpg