Koska edelleenkään ei ole esiteltävänä tämän kesän uusia käsitöitä, kaivelen esiin vanhoja tuotoksiani ajoilta ennen kuin olin mistään blogeista kuullutkaan. Olen aina pitänyt askartelusta, ja vuosien varrella on silloin tällöin tullut tehtyä omillekin lapsilleni leikkiin erilaista rekvisiittaa. Esittelen tässä pari työtä, joiden parissa tuli nähtyä aika paljon vaivaakin.

Blogipojalla oli kolmisen vuotta sitten hyvin pitkä ja voimakas merirosvokausi (josta on edelleen muistona kirjahyllyssä joukko merirosvokirjoja). Joululomalla tuli silloin miehelleni ja minulle idea tehdä pojalle oikea merirosvolaiva. Materiaalina olivat pahvilaatikot ;-). Loppujen lopuksi laiva tuli vielä maalattuakin, ja se ristittiin Seitsemän meren kauhuksi. Siinä leikittiin monet leikit reilun vuoden aikana, kunnes se alkoi hajota käsiin. Kun samalla "merirosvokiinto" meni pojalta ohi, päättyi Seitsemän meren kauhun kunniakas taival ulkona liekkimeressä.

127016.jpg

 

Merirosvolla piti tietysti olla myös aarrearkku. Tämä on tehty tukevapahvisesta olutlaatikosta, jossa oli muistaakseni 12 pulloa. Oi niitä aikoja. Eihän näistä nykyisistä mäyräkoirannahkoista voi edes askarrella lapsille mitään :-o (Paitsi että kyllä meidän blogipoika kerran teki sellaisestakin itselleen "robottijalan"...). Korut ja rahat on tehty paperimassasta ja maalattu kulta- ja hopeaväreillä. Arkku ja rahat ovat meillä vielä tallessa.

127017.jpg

 

Tasapuolisuuden vuoksi pitää tietysti olla aina jotain myös blogityttärelle, ja hänelle tein satulinnan. Linnan tornit ovat sipsipurkkeja, jotka olen kiinnittänyt jonkin laatikon kulmiin. Linna on irrallinen, ja sen voi asettaa liisteritekniikalla tehdylle alustalle, jossa on vähän maisemaakin mukana. Tykkään liisteritöistä, ihanaa läträämistä ;-). Tämäkin linna on meillä edelleen tallessa ja hyväkuntoisena, sillä tytär on tällä leikkinyt melko vähän. Hänestä on aina mukavampaa tehdä itse omat linnansa ja leikkinsä eikä käyttää äidin tekemiä...

121021.jpg

 

Siinäpä askartelua tältä erää, toisella kertaa ehkä vielä jotain muuta näytettävää ;-).