Eipä tule mitään lennokasta otsikoa mieleen, joten olkoon tylsästi tuollainen. Päivityskin on lyhyt, nopsasti vain kuvat viimeaikaisista töistä.

Keksin vihdoin käyttötavan keväällä Tampereelta ostamilleni Debbie Blissin Maya-langoille (käsinkehrättyä 100 % villaa). Niistä tuli hartianlämmitin Kauneimmat joulun käsityöt -lehden ohjeella (hiukan mukaillen, koska neuletiheys ei ollut sama). Lanka loppui kesken, mutta onneksi Vilmiinan villapuoti toimitti minulle nopeasti uutta (yhteensä meni 3 vyyhtiä eli 300 g). Tykkään tästä kovasti, ja varmasti tulen käyttämään töissä. Olen tykästynyt pitämään lyhythihaisia puseroita ja hartiahuivia, jolloin ei tule liian kuuma mutta hartiat pysyvät kuitenkin lämpiminä. Väritkin ovat minun mieleni just eivätkä melkein.

21292.jpg

Tyttärelle tein tilaustyönä pikkuisen Fifin. Sen lankana on kirpparilta ostettu vaalean turkoosi, puuvillalta tuntuva lanka. Langassa olevassa lapussa lukee vain Snowwhite, eikä siinä ole mitään muita tietoa. Langassa on välillä paksumpia kohtia, ja neulejälki on mukavan tuntuista. Tytär esittelee tässä itse tulevaa pikkujouluasustettaan. Rintaneula on anoppini peruja.

21294.jpg

Ja sitten vielä koostettu kuva syksyn aikana tekemistäni myyjäisartikkeleista. Kaulahuivit ja pipot ovat Palmaa + villaa/villasekoitetta/tekokuitua (niistä osa on näyttäytynyt blogissani aikaisemminkin), ja ponchot Ibizaa. Ponchoja uskaltauduin tekemään myytäväksi, koska Novitan keskustelupalstalla annettiin jossain vaiheessa lupa, että lehdissä olevilla ohjeilla voi tehdä tavaroita myyjäisiin. Lisäksi ponchot on käytännössä tehty omasta päästä, esimerkiksi joustinneuleosuus ei ole suora vaan nurjat "raidat" levenevät alaspäin. Jos nämä menevät kaupaksi, niin rahat menevät hyvään tarkoitukseen eli kyläyhdistyksen hyväksi, eivät omaan pussiini. Lisäksi tehtynä on vielä yhdet kantapäättömät sukat, yhdet lyhytvartiset sukat ja yksi kännykkäpussi, jotka erottuvat kuvassa huonosti.

21293.jpg

Lisäys: katsoinpa tarkemmin Novitan poncho-ohjetta ja huomasin, että siinä putkilo-osuus neulotaankin sileänä neuleena eikä joustimena, kuten minä olen tehnyt. Joten sikälikin nuo ovat osittain omaa tuotosta, vaikka idea onkin Novitan sivuilta lähtöisin.