Pääsiäsloma on jotenkin ihana ja rentouttava pätkä. Ylimääräistä vapaata ei ole kuin kaksi päivää, mutta silti tämä neljän päivän katkos töistä tarjoaa sopivasti rentoutumista ja irtiottoa. Monena vuonna olen ollut ennen pääsiäistä melkein rättiväsyksissä, mutta pääsiäisen jälkeen olen jaksanut taas kohti kesää. Tänä vuonna tilanne ei ole ollut ihan yhtä paha, mutta koska en voinut pitää hiihtolomaviikolla lomaa, tuli pääsiäsloma todellakin tarpeeseen.

Olen tässä lomalla jonkin verran neuloskellut, mutta mitään näyttämistä ei vielä ole. Tekeillä on miesten villapaita harmaasta seiskaveljeksestä, ja se onkin jo hyvässä vauhdissa (takakappale valmiina, etukappalekin voiton puolella). Sen pitäisi valmistua toukokuun loppuun mennessä, sillä se lähtee Tyttären opettajalle luokan yhteisenä lahjana. Aikaa on siis runsaasti, vaikka välillä kyllästyisinkin. Tähän mennessä sen neulominen on ollut kivaa; mallissa on palmikoita eli jonkin verran haastetta, ja lisäksi harmaa seiskaveikka on miellyttävän tuntuista käsissä verrattuna moniin värillisiin veljeksiin.

Valmista on pääsiäisen aikana tullut vain pienen kruunun verran. Tämä syntyi ihan ex-tempore eilisaamuna, kun edellisenä iltana kyläreissulla pieni kummityttöni kaipaili itselleen prinsessakruunua. Minulta löytyi kotoa kultalankaa, kullanväristä metallilankaa ja pinkkejä muovihelmiä, ja niistä sitten syntyi alla oleva komistus. Idea on Novitan talvilehdestä, toteutus omasta päästäni. Kummityttö oli tyytyväinen :-).

1403578.jpg

 

Olen myös nyt loman aikana aloitellut leikekirjailua eli leikkeilyä (yritän opetella käyttämään tätä omaa uudissanaani, sillä skräppäys-sana näyttää minusta suomeksi kirjoitettuna todella rumalta). Viime vuonna Vilkku oli vielä hyvin levoton yksinolija, ja erään kerran se oli keksinyt, että olohuoneessa on hyllyssä mukavanmakuisia valokuva-albumeja. Muun muassa hääalbumillemme kävi näin:

1403591.jpg

1403589.jpg

Kuvat olivat sentään säilyneet ehjinä, ja koska albumi ei ollut muutoinkaan erityisen hienosti laitettu (ks. kuvaa yllä), päätin ottaa uudeksi projektikseni tehdä kokonaan uuden ja hienon hääalbumin - vaikkapa tulevan 16-vuotishääpäivän kunniaksi.

Työ edistyy hitaasti, eikä leikekirjailu muutenkaan ole vauhtilaji. Niinpä tällä hetkellä on valmiina vain kansisivu, joka näyttää tällaiselta:

1403586.jpg

1403583.jpg

 

Meidän häämme silloin liki 16 vuotta sitten eivät olleet vaaleanpunaiset, röyhelöiset ja romanttiset, vaan melkoisen riisutut mutta taatusti meidän itsemme näköiset. Siksipä tästä albumistakaan ei ole tulossa erityisen romanttista. Nähtäväksi jää, saanko leikekirjaan häihimme sopivaa tyyliä, sillä suurin osa tähän mennessä löytämistäni skräppipapereista (ei kun leikkeilypapereista), koritseista ja tarroista on kovin hempeitä...

 

* * * * *

Lopuksi vielä yksi valokuva (valokuva valokuvasta tai valokuvista), joka on ei ole tältä pääsiäiseltä vaan vuosien takaa mutta joka siivotessa kulkeutui esiin. Tämän kollaasin kokosin joskus lasteni vauva-aikaisista kuvista. Silloin tietysti kuvasin filmikameralla ja albumeista jäi yli paljon otoksia, joista sitten tein erilaisia kollaaseja. Tämä on yksi niistä. Vasemmalla ylhäällä on Tyttären kuvia, oikealla alhaalla Pojan, ja siinä välissä on vyöhykkeenä yhdistelty vierekkäin molemien lasten kuvia. Tulipas tämän näkemisestä nostalginen olo...

1403581.jpg