Lisää lupaamaani turkoosiraitaa. Kuten sanoin, KIP-päivästä tarttui lankakaupan ylijäämäkorista mukaan paria turkoosivihertävää lankaa, ja lisäksi vähäsen hopeanhohtoista ja valkoista liukasta tekokuitulankaa. Yhdistämällä aiempiin jämiin niistä syntyi pari uutta laukkua, joiden värimaailma on jonkin verran erilainen kuin edellisten töiden (pehmeämpi ja vihertävämpi).

Kassi nro 1 syntyi, kun aioin tehdä virkkaamalla pikkuista hametta tyttärelle Maartsin Mutkia matkassa -mallin mukaisesti. Aika pian kävi ilmi, että hameesta tulisi näillä langoilla liian tönkkö pidettäväksi farkkujen päällä, kuten olin ajatellut. Koska en viitsinyt ruveta purkamaankaan, päätin sen sijaan tehdä laukun. Ensimmäistä kertaa laitoin myös rottinkikahvat, ja lopputulos onkin kivan näköinen.

670456.jpg

 

Laukku nro 2 syntyi edellisen jämistä ja siinä kokeilin millaista jälkeä tulee aallottamalla neule pystysuunnassa. Laukun yläreuna ja remmi ovat saaneet innoituksen uudesta Modasta.

676320.jpg

 

Juu, jostain syystä on nyt tullut virkattua ja virkattua. Minulle käy näin kesäisin. Missähän lienee syy? Yksi syy voi tietysti olla siinä, että kesällä tekee mieli tehdä jotain puuvillasta, ja puuvillan neulomisesta en erityisemmin pidä...