Viime viikolla posti kantoi kotiin Lidlin mainoksen (mikä on huomionarvoista sikäli, että haja-asutusalueella mainoksia tulee postissa suhteellisen harvoin) ja satuin bongaamaan siitä lankoja. Langat tulivat myyntiin tänään, joten aamulla ajoitin töihin menon Lidlin avautumiseen ja käväisin katsomassa. En yleensä käy Lidlissä enkä ole sen lankojakaan ennen nähnyt, joten uutuudenviehätystäkin oli matkassa. Mukaan päätyi pätkävärjättyä Colorado-lankaa kaksi pussia kellankirjavaa ja yksi pussi vihreänkirjavaa sävyä. (En ymmärrä, mikä minuun on mennyt näiden vihreiden kanssa, ehkä se kevät teettää tällaista.) En aikonut ostaa virkkauslankaa, mutta kun kaupassa katsoin Brilliantin jättikeriä, niin piti se yksi vaaleanpunainen kuitenkin ottaa mukaan. Ja kun langan etiketissä lukee nerokkaasti Virkkuu King niin pakkoha se on ostaa ;-). Langassa on mukana ohut kullanvärinen säie, ja väri on valittu lähipiirin pieniä tyttösiä ajatellen. Langat kuvasin peilin edessä, jotta väriterapiavaikutus pääsisi oikein oikeuksiinsa.

460282.jpg

 

Jotta huono omatunto ei liikaa kolkuttaisi näiden lankojen vuoksi, osoitan että viimeviikkoisista on sentään ruvettu jo tekemään jotain. Pari kerää Santorinia on muovautunut keväthatuiksi, joista yhä esittelee Neiti Pää. Hatun ohje on Stich'n Bitch Koukussa -kirjasta (josta sivumennen sanoen tykkään todella paljon), paitsi että tein hattuihin ohjeesta poiketen pienen röyhelöreunuksen, koska ne tulevat pienille tyttösille.

460281.jpg

 

Näiden lasten pipojen ja hattujen koon arvioiminen on muuten todella hankalaa. Välillä teen liian isoja, välillä taas nukenpäähineitä. Tällä kertaa mallasin ensimmäistä hattua Blogipojalle, jolla on taloutemme pienin pää ja joka urheasti suostuu sovittamaan myös näitä pikkutyttöhattuja (tosin sovitustoimenpide pitää hoitaa hyvin nopeasti). Ensimmäinen hattu sopi pojalle, joten se on selvästikin liian iso 3-vuotiaalle. Sen jälkeen tein yhden pienemmän hatun ja kaksi vieläkin pienempää, joten eiköhän noista löydy kokoja 2-3 vuoden ikäisille kummitytöille.

Posti ei tuonut Novitaa, mutta en sitä hirveästi vielä odottanutkaan. Se on aina tullut minulle myöhässä, joten miksi tämä kerta olisi poikkeus...

 

MUOKS// Panin (tai ainakin yritin panna) blogiini päälle sanasuojauksen, koska nyt spammikommenttien aalto näyttää saavuttaneen minunkin blogini. Toivottavasti satunnaiset kommentoijani saavat silti kommenttinsa läpi.