Puikkopyörre onnittelee tänään blogipoikaa, 10 v!

Elämä alkaa vähitellen voittaa, vaikka limantuotantoni onkin edelleen varsin mahtavaa :-/. Välillä saattaa loppua veto kesken ja on pakko mennä torkuille, mutta onneksi onkin loma edessä. Blogipojan synttärijuhlia siirsimme viikolla, sillä ei meistä vanhemmista olisi kummastakaan ollut juhlia järjestämään.

Käsitöitä olen sentään nyt jaksanut tehdä, ja siksipä näin sunnuntain ratoksi raportoinkin muutaman kuvan. Osa näistä on helmikuun töitä, joita en ole jaksanut täällä esitellä aikaisemmin.

Koirankuppien alle virkkasin pyörylät, puuvillalangasta ja jonkinlaisesta (maton)kuteesta, jota on varastoihini kertynyt öh... jostain (huutonetin tai kirpparin jämälankapussukasta). Blogipiskillä on poskissa reiät, ja kun se juo kupistaan, vettä roiskuu ympäriinsä. Pyörylän on tarkoitus imeä vettä ja jättää kupin alle vähän ilmatilaa, jotta  vesi pääsee kuivumaan.

415733.jpg

415740.jpg

 

Jämälankaprojekteina on valmistunut joukko laukkuja, joista osa ehti lankahamstereihin ja osa valmistui vasta helmikuun päätyttyä. Lankoina erilaisia puuvilla- ja puuvillasekoitelankoja ja efektilankoja kaappien kätköistä. Kassit päätynevät tyttären luokan myyjäisiin, saa sitten nähdä käyvätkö kaupaksi.

415742.jpg

427824.jpg

 

Oikolukuneuleeksi aloitin varastoon kertyneistä seiskaveikoista ponchoa, väreinä pinkki, punainen ja oranssi ja mausteena vähän vaaleanvihreää. Hyvin yksinkertainen malli, ensin kaulukseksi joustinta 80 silmukalla, sen jälkeen lisäyksiä tasaisesti. Aivotonta neulomista, kun aivoja tarvitaan johonkin muuhun. Lopputulos on oikein raikkaan näköinen ja värinen, ja poncho päätyy kevään mittaan lahjaksi jollekulle lähipiirin pienelle tytölle. Lankoja jäi jonkin verran, joten pitää miettiä tekisinkö ponchon kaveriksi vielä pipon tai jotain muuta.

427825.jpg

 

Lopuksi vielä virkattu huivi, lanka vanhaa Seitsemää veljestä, jonka purin kauan sitten tekemästäni liivistä (joka oli käynyt minulle auttamattoman pieneksi). Lisäksi reunassa ja hapsuissa on keltaista Floricaa. Molemmissa on ihana lämmin keltaisen sävy, josta pidän kovasti. Huivin mallin idea on Virosta ostamastani ohjevihkosesta, mutta malli on niin simppeli, ettei sitä oikeastaan mitään ohjetta tarvita.

427821.jpg

 

Jämälankojen tuhoaminen jatkuu siis edelleen. Hamsterit loppuivat, enkä luultavasti lähde pudotuspeleihin tänä vuonna. Voi olla, että ensi viikolla ostan jotain uutuutta ihan omaksi virkistyksekseni.

Ja huomaan, että olo on todellakin poikki. Tämä kirjoittaminen ja koneella istuminen tekee minut väsyneeksi, joten päätänkin postauksen tähän.