Puikkopyörteen ensimmäisen välipäiväpostauksen aiheena ovat syksyn työt ja joululahjat, joita ei kumpiakaan ole kovin paljon... Sukkia tosin neuloin syksyn aikana monta paria, mutta ne olivat jokseenkin kaikki tavissukkia, joten jokaista paria ei tullut kuvattua. Perheessä tarvittiin uusia sukkapareja, ja samalla totesin, että perussukka on hyvä aivon neule töihinkin otettavaksi. Kuvat tuli napsaistua vain kahdesta parista. Tumman- ja vaaleanharmaat langat saivat piristystä omenanvihreästä, ja vihdoin löysin vihreälle seiskaveikalle käyttötarkoituksen (tuo väri on ollut minulle jonkinlainen murheenkryyni). Pidin tästä väriyhdistelmästä niin paljon, että otin sukat omaan käyttööni.

Toinen kuvattu pari taas ovat jämälankasukat, joihin käytin kaikenlaisia (myös eripaksuisia) villasekoitelankoja, lyhyitäkin pätkiä. En päätellyt lankoja vaan langanpäät ovat sukan sisällä antamassa lisälämpöä. Yllättävän hyvät ovat silti jalassa, ja jämälankafriikille tuli hyvä mieli kun jemmatuille langanpätkille löytyi käyttöä. Väriyhdistelmät ovat kylläkin melko mielenkiintoiset, ja Joensuun käsityöterapeuttien eräs henkilö voi varmaan hekotella näille :-).

 

Pukinkonttii ei käsitöitä tänä vuonna kovin paljon ehtinyt valmistua, mutta veljeni kaksostytöille sain tehtyä nallekaksoset. Nallet huovutin villasta märkähuovutuksena (sisällä on vaahtomuovista leikkaamani aihiot), ja sitten kirjailin kasvot ja neuloin pienet mekkoset.

 

Seuraavan välipäiväpostauksen aiheena ovatkin sitten joulunpyhien aikaansaannokset. Loma on ihanaa aikaa, kun saa löhötä, katsella telkkaria ja neuloa...