Pannaanpa blogiin tulemaan muutama kuva päivitykseksi. Tällainen pipo valmistui alkuviikosta kummitytön äidille. Tein samasta langasta hänen esikoispojalleen pipon joululahjaksi (peruspipo josta ei tullut otettua kuvaa), ja tekaisin sitten samasta langasta pipon äidillekin, kun hän varomattomasti sanoi pitäneensä pojan piposta ;-). Lanka on tullut minulle jostain kirpparilta tai huutonetistä, eikä minulla ole tietoa sen koostumuksesta. Tekokuituiselta vaikuttaa. Neuloin kaksinkertaisena ja nro 8 puikoilla. Tämä pipo mukailee Bibon ohjetta, mutta silmukoita on vähemmän. Kukkanen on kiinni hakaneulalla, jotta sen voi halutessaan irrottaa.

26407.jpg

 

Valmistui myös kallokaulaliina Knittyä mukaillen. En tietenkään jaksanut neuloa ohjeen mukaan, joten tempaisin kaikki silmukkamäärät hatusta, ja ensimmäisellä huovutuskerralla silmäaukon olivat aivan liian suuret, ja huivi oli enemmänkin alienhuivi. Virkkasin sitten aukkoja pienemmiksi ja huovutin uudemman kerran. Lankana on Tove, jonka huovutusjälki on mukavan pehmeää ja pörröistä, vaikka lanka on sellaisenaan aika karkeaa. Huivi menee pojalleni, joka ei tosin ollut vielä ihan varma, haluaako hän tällaista huivia...

26408.jpg

 

Sitten vielä arkistojen kätköistä viimetalvinen pipo, joka on tehty poikani piirustuksen mukaan. Sen on tarkoitus esittää jonkin beybleidarin tukkaa (viime talvena kun nuo Beybladet olivat se suuri juttu). Pipo on sileä peruspipo, josta olen poiminut muutaman silmukan ja neulonut niillä sileää neuletta rastantapaisiksi. Mielestäni pipo onnistui hyvin, mutta pojan mielestä se oli kuitenkin sitten liian erikoinen, eikä hän ole sitä suostunut pitämään :-/.

26410.jpg

 

On tässä ollut tutkimustyön lomassa muutakin tekeillä, päättelemistä vaille valmiina olisi kaulaliina/huppusysteemi Stitch 'n Bitchin ohjetta mukaillen jämälangoista, ja myös yksi villasukka on valmiina. Lapasvaihdon lapasia myös kovasti suunnittelen, ja Mohair Lux -neule on sekin vasta alkutekijöissään. Mutta kuvia sitten kunhan on valmista ja viimeisteltyä näytettävää.