Olen ollut matkanjälkeisen apatian vallassa, mutta koetan nyt ryhdistäytyä ja esittelen lyhyesti matkalaukkuni painolastin käsitöihin liittyvältä osalta (ammattikirjallisuus jääköön nyt sikseen). Lankoja päätyi mukaani tällainen valikoima, osa Tallinnasta Sadamarketista (vyötteettömät) ja osa Tartosta vanhan avotorin pienestä villapuodista (vyötteelliset). Ensin luulin, että ne ovat samanlaisia, mutta vyötteelliset näyttävät ainakin vyyhdellä jonkin verran ohuemmilta. Nyt on mistä neuloa huiveja ja ehkä jotain muutakin. Revontulihuivi ainakin pääsee puikoille, sillä niitä olen niin monessa blogissa ihaillut.

1504314.jpg

Niin ja hahtuvaakin tuossa on pari kiekkoa. Myyjä muuten kertoi hahtuvista, että innostus tehdä hahtuvasta pesukonehuovutuksia on levinnyt Suomesta Viroon.

Sitten näitä kirjoja. Ensimmäisessä kuvassa on neule- ja virkkauskirjoja (sekä pari käsityölehteä), toisessa taas helmitöitä ja muita koruja käsitteleviä kirjoja. Kaikki kirjat ovat vironkielisiä, osa käännöksiä ja jotkut virolaista tuotantoa.

1504326.jpg

1504319.jpg

 

Ja sitten synttäriasioihin. 19.4.2008 tämä blogi täytti peräti kolme vuotta. Enpä silloin aloittaessani edes miettinyt sitä, kauanko blogia pitäisin - mutta kolme vuotta on hurahtanut melkein huomaamatta. Bloggaaminen on hiukan kausiluonteista, sillä välillä on muussa elämässä niin kiirettä, ettei riitä aikaa, intoa tai voimia kirjoittelemiseen, ja välillä taas tuntuu sanottavaa ja kuvattavaa olevan paljonkin. Normaalin elämän syklissä mennään ylä- ja alamäkineen, ja eiköhän tämä blogi porskuta samaan malliin edelleenkin määräämättömään tulevaisuuteen saakka.

Juhlan kunniaksi julista taas arvonnan, johon voi osallistua yksinkertaisesti jättämällä kommentin tähän postaukseen. En itse jaksa useinkaan osallistua sellaisiin arvontoihin, joissa edellytetään jotain tiettyä asiaa, ja siksi pidän tämän oman arvontani yksinkertaisena. (Tai no, kirjaintunnistus on kommentoijien täytettävä. Pidin sitä jonkin aikaa pois päältä, mutta sitten alkoi tulla taas roskaa ja jouduin aktivoimaan tunnistuksen.). Ja palkinnot ovat tietysti virolaisia. Pääpalkintona arvon vyyhden harmaasävyistä vironvillaa, Kindakirjat Setumaalt -vihkonen sekä käsitöövihik eli käsityövihko, jota voi käyttää omien projektien suunnitteluun. Lohdutuspalkintona lähtee sitten alempi satsi eli kirjoneulevihkonen sekä käsityövihko.

1504310.jpg

 

Vastausaikaa olkoon vappuun saakka eli 1.5. arvotaan.