Juhannus tuli ja meni. Sää onneksi suosi aattona sen verran, että juhannusjuhlista jäi kyläyhdistykselle vähän voittoakin. Sen jälkeen viikonloppu kuluikin lähinnä kotosalla, ja sain neulottuakin aika paljon. Pojalle on valmistunut sukkapari ja tyttärellekin toinen sukka lähestyy kantapäätä. Kesä ei ehkä ole oikea aika neuloa villasukkia, mutta jos joskus (harvoin) sattuu sukkainspis iskemään, sitä ei kannata estää. Jotenkin tuntuu, että näiden kahden parin jälkeen pidänkin vähän taukoa. Kuvia sukista tulee sitten, kun molemmat ovat valmiina (ja kun saan lapset yhteistyöhön kuvaussession merkeissä).

Lisäksi viikonloppuna iski oivallus: minulla on kaapissa erinäistä toistakymmentä vuotta vanhoja villapaitoja. Osa on tekokuitua mutta osa villaakin, ja siihen aikaan superwash-käsittely ei tainnut olla yhtä yleinen kuin nykyisin. Tästä siis neuloja voi päätellä, että jotkin puserot voisivat olla huopuvaa villaa. Puseroilla taas ei ole nykyisin mitään käyttöä, ovat vääränvärisiä tai -kokoisia tai molempia. Niinpä sitten etsin yhden puseron, joka oli karkean tuntuista villaa. En muista olenko esitellyt sen blogissa aikaisemmin, joten näytän pari kuvaa ennen koneeseen pistämistä. Pusero on tehty miehelleni, ja sen ideana on irrotettava kauluspaita-solmio-osa (nepparikiinnityksellä). Voi ikään kuin huijata pitävänsä kauluspaitaa, tai sitten voi pitää villapaitaa oikeastikin kauluspaidan kanssa.

687993.jpg

687996.jpg

 

Pesin paidan 40 asteessa ja tällä kertaa kokeilu oli varsin onnistunut. Lanka huopui suorastaan yli odotusten (paitsi reunan raidat ja solmio, jotka olivat näköjään pesunkestävää villaa). Tuloksena oli lapsen kokoluokkaa oleva paksu ja tönkkö paita. Sen melkein sai seisomaan itsekseen lattialla, mutta kuvausta varten tälläsin sen kuitenkin pienen koiranruokasäkin päälle.

687998.jpg

 

Kauluslappukin huopui, ja siitä tuli jo koirien lelu. Solmion leikkasin irti ja purin, se lankapätkä pääsee vaakatilkkuun. Muu osa puserosta aikoo ruveta isona olkalaukuksi. Olen jo vähän piirrellyt paperille suunnitelmaa, koristeeksi huovutettuja kukkia. Palaan puseron uuden elämän suhteen asiaan myöhemmin (sikäli mikäli inspiraationi kantaa niin pitkälle).