Hamsterikuukauden satoa tässä lisää. Turkoosi Moniraita halusi ihan välttämättä tulla Pirkan ohjeen mukaiseksi verkkohuiviksi. Yritin kyllä sille sanoa, että sen kohtaloksi oli suunniteltu sukkia tai lapasia, mutta ei auttanut. Lopputuloksena on huivi, johon meni lankaa se kerällinen eli 150. Esittelijänä tytär, mutta hän ei sitä voi käyttöönsä ottaa kutituksen vuoksi, joten taidan lahjoittaa huivin koulun arpajaisiin.

40732.jpg

 

Ja kas kummaa, syntyi toinenkin verkkohuivi :-o. Kiva ja yksinkertainen malli, jota voi tehdä samalla kun lukee - siis ihanteellinen malli lankojen tuhoamiseen. Tässä toisessa huivissa lankana on kirpparilta löytämäni kasvivärjätty lanka, joka on ilmeisesti täyttä villaa. Langassa oli vahva tupakanhaju, joka lähti pois tuulettamalla, mutta likaisuuden tuntu lankaan jäi, ja se oli hyvin karkeaa. Niinpä päähänpistosta tyrkkäsin huivin pesukoneeseen, ja ulos tuli suloinen huivi. Melkein rakastuin siihen. Vahinko vain, että sen väri ei ole ihan minun värini, ja omaan käyttööni huivi on liian pieni. Niin että arpajaisiin taitaa mennä tämäkin, ellei sitten joku halua tätä itselleen. Tein huiviin muutaman kukankin, mutta niitä en ole vielä käyttänyt pesukoneessa. Langankulutus on 160 g.

40729.jpg

 

Tyttärelle valmistui myös violetista Popista bibo ja verkkohuivi, molemmat tytön toiveesta kukkasten kera. Toivottavasti Popin keinokuituisuus on riittävää ja tyttö pystyy käyttämään näitä kutisematta. Lankaa meni kaksi kerää, mutta vaa'an mukaan paino on silti vain 190 g.

40736.jpg

 

Ja sitten vielä yhden ikuisuusprojektin viimeistely. Tyttärelle neulotun ponchon olen esitellyt täällä aikaisemminkin, ja se on ollut jo yli vuoden muuten valmiina paitsi että joustinten koristelu ja hapsut ovat puuttuneet. Projekti seisahtui, kun tyttö ilmoitti, ettei hän voi noin kutittavaa vaatetta käyttää (seiskaveikkaa). Nyt päätin, että poncho pääsee sekin arpajaisvoitoksi, ja kiinnitin lopultakin ne hapsut. Jämälangoista, joten tätä tarjoan hamstereihin ikuisuusprojektisarjaan ;-). Jos vaikka 50 g saisin, sen verran niihin hapsuihinkin varmasti lankaa meni.

40731.jpg

 

Ja lopuksi esittelen vielä Tuulialta saamani vaihtopipon, joka on minulle juuri sopiva ja aivan minun väriäni. Kiva mallikin. Kiitos, Tuulia! Ja kuvassa näkyy myös Tuulian ihana tuotelappu :-).

40730.jpg