Mystery Stole on koukuttanut minut täysin (vaikka minunhan ei todellakaan pitänyt edes harkita osallistumista). Olen ollut yllättynyt siitä, että tällaisen pitsin neulominen onkin ollut aika nopeaa ja tuntunut todella mukavalta - saa nähdä käykö se myöhemmissä vihjeissä vaikeammaksi. Mutta lankojen kanssa pähkäilyni vain jatkuu. Uusia lankoja en ole ostanut tai tilannut, koska en osaa päättää millaisia ja mitä väriä. Sen sijaan neuloin ensimäisen vihjeen uudelleen samasta Kamenasta, koska halusin kokeilla millaista jälkeä tulee vähän pienemmillä puikoilla (ensimmäisessä versiossa nelosen puikot). Minulla on uudet pitsiaddit kokoa 3½, ja niitä piti päästä kokeilemaan. Samalla vaivalla kokeilin sitten vielä helmiäkin, vaikka ne ovatkin niin pieniä. Lopputuloksen näette oheisesta kuvasta, jälki ei erityisen paljon eroa edellisestä kuvasta. Sileä neule on hiukan tiiviimpää, ja koko kappale vähän pienempi, tietenkin. Helmet ovat pieniä ja tummia, joten ne eivät kuvasta erotu ollenkaan. Mutta ehkä tärkeintä on kokemus siitä, että pitsiaddit ovat todella hyvät! Niitä pitää saada vielä joskus lisää eri kokoja.

711215.jpg

 

Mystery Stolen listalla käydään hauskaa arvailua siitä, minkämallinen huivista tulee ja mikä on sen teema ja mitä kuviot esittävät. Itse en osaa arvailla ollenkaan, ja loppujen lopuksi ei ole edes vielä tiedossa, tuleeko kuvio huiviin niin, että tämä aloitus on alareuna. Entäpä jos se onkin yläreuna?

711221.jpg

Tai jos kuviota pitäisi katsoa jommastakummasta sivusta?

711223.jpg711220.jpg

 

Eli summa summarum, tämä on ollut todella hauskaa - en osannut etukäteen arvatakaan, miten hauskaa :-). Nyt vain pitää huomiseen mennessä päättää, kumpaa tähänastisista aloituksistani rupean jatkamaan. En sentään aio tehdä samasta langasta kahta huivia. Jos teen vielä toisen, siihen pitää olla jotain ohutta ihanaa lankaa...