Olin siis viikonlopun kestävällä huovutuskurssilla, kaikkiaan kolmatta kertaa elämässäni. Huovuttaminen on ihanaa, mutta siihen ei tahdo ikinä löytyä kotona samanaikaisesti aikaa tai motivaatiota (etenkään edellistä). Siksi viikonloppukurssi on hyvä vaihtoehto, koska voi kerrankin keskittyä pelkkään huovuttamiseen viiden tunnin ajan päivässä. Plussana saa opettajan ohjauksen ja lisäplussana saa katsella, mitä kaikkea ihanaa muut kurssilaiset tekevät. Ainoa miinus on siinä, että viikonloppu on melko uuvuttava, ainakin minulle. Eilen oli vielä päivän päätyttyä priteä olo, mutta tänään olin ihan poikki, eikä oloa parantanut iltapäivällä alkanut migreeni (jolle taas huopatyön rullaus ei ollut ollenkaan hyväksi).

Eilen tein pannulappuja. Piti päästä jalostamaan ideaa, jota kokeilin ensimmäisen kerran jo viime keväänä eli virkatun kuvion yhdistämistä huovutukseen. Lankana on luonnonvalkoinen Tove, jota virkkasin melko isolla koukulla. Tove karkeana lankana tarttui hyvin kiinni villaan, ja koska se on huopuvaa, se kutistui mukavasti villan mukana. Tässä pannulapussa on kolme virkattua lumihiutaletta. Isoimman malli on mukailtu Aman helmihiutaleesta, ja loput on mukailtu omasta mukaelmastani. Lopputulos on ok, mutta hiukan hiutaleet kaipaisivat vielä kehittelyä.

213221.jpg

 

Tämä poropannulappu sen sijaan onnistui oikein hyvin. Poro on virkattu Novitan syyslehden neonporon ohjeen mukaan, ja sille tummaan taustaan huopuminen sopii hyvin. Pidän tästä niin paljon, että en taida raskiakaan antaa sitä lahjaksi, vaikka ensin aioin.

213219.jpg

 

Lopuksi piti vielä tehdä perinteinen joulusydän. Molemmilla puolilla lappua on sydän ja vihreä kerros, ja keskellä kaksivärinen kerros (yläosa luonnonmustaa ja alaosa luonnonruskeaa). Tämä päätyy luultavasti lahjaksi jonnekin (onhan noita lahjantarpeita näin joulun alla).

212806.jpg

 

Näihin lappuihin tulee vielä viimeistely villalangalla, reunukset ja ripustuslenkki.

Tänään puolestaan kokeilin ensimmäistä kertaa silkille huovuttamista. Minulla oli askartelukaupasta ostettu silkkimaalaushuivi, ja sille rupesin kokoamaan villoja.

212794.jpg

Sitten seurasi villojen kasteleminen saippuavedellä ja niiden kiinnittäminen toisiinsa. Huivi nurinpäin ja villaa myös toiselle puolelle. Hellin käsin ;-). Lopulta päästiin kaikkein raskaimpaan vaiheeseen eli huivin vanuttamiseen ja kutistamiseen, joka tällä kurssilla tapahtui rullaamalla kankaan sisällä.

212805.jpg

Parin rullauskerran jälkeen leikkasin hapsut (huivin päihin panin hapsuja varten villaa noin 20 sentin verran yli huivin pituuden). Sen jälkeen taas rullaati rullaati rullaati rullaa (tosi nannaa toisella puolella päätä tykyttävälle migreeninalulle, mutta onneksi oli lääkettä mukana).

212804.jpg

Ja tässä viimein huivi sellaisena mihin tilaan se tänään jäi eli muuten valmiina mutta märkänä. Jälkeenpäin viimeistelen vielä höyryttämällä. On ohut ja mukava, ja silkki kuultaa kauniisti välistä. Tulee varmasti talven aikana käyttöön ainakin ulkohuivina, mutta mahdollisesti myös sisällä (jos se viimeistelyn jälkeen on sen tuntuinen, että istuu tarpeeksi hyvin hartioilla).

212795.jpg