Tammikuu oli ja meni, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kuvata tammikuussa valmistuneita neuleitani.

Valmistui ensinnäkin pikkutytön poncho uudesta pinkistä Moniraidasta. Ihan nätti tuli, vaikka kivempi olisi ollut siksakkuviolla, jolla olen aiemmat ponchot tehnyt. Tähän saatan tehdä vielä lisäksi pipon ja lapaset, ennen kuin lahjon tällä jotakuta (ehkä veljentyttöä).

35471.jpg

 

Omalle tyttärelle valmistui verkkoponcho Daisy melange -nimisestä langasta (90 % akryyli ja 10 % villaa). Hän ei halua pitää mitään villaista, joten siksi tekokuitu. Langan ostin huutonetistä.

35473.jpg

 

Itselleni valmistui keeppi Idénan Mohair Luxista. Mallineule on Stanfieldin kirjasta Kauneimmat neulemallit, ja sama kuvio on myös uusimman Novitan mallissa nro 30. Kuvasta mallineule tosin taitaa erottua huonosti. Ylhäällä sitten kaventelin sopivissa kohdissa ja lopuksi tein kiinnityksen nyöristä. Lankaa meni 150 g, ja yksi kerä jäi jäljelle. Mallineule oli tarkkuutta vaativa, sillä silmukoita piti laskea sekä oikealla että nurjalla puolella, ja siksi tämän tekemiseen meni aikaa.

35469.jpg

 

35472.jpg

 

Vielä jäi yhtä ja toista keskeneräistäkin tammikuulta, mm. Clapotis on kesken ja Kiri villapellavasta. Katsotaan nyt, tuleeko niitä neulottua helmikuussa, vai keskitynkö hamsterineuleisiin. Hamstereihin on tekeillä villapaita, lattiatyyny sekä huivi, kaikki vielä kesken...